ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το κούρεμα είναι μια χαζομάρα λέει Ελληνας τραπεζίτης

ΤΕΤΑΡΤΗ,28 Νοεμβρίου 2012.

Η Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, σχέδιο που απαίτησαν οι διεθνείς πιστωτές της, γράφει η Wall Street Journal.

Ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον βάρος στις τράπεζες της χώρας και έρχεται παρά τις αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να λειτουργήσει και να μειώσει τα υψηλά χρέη της χώρας.
To σχέδιο έχει στόχο, γράφει η εφημερίδα, να «ξυρίσει» 25 δισ. ευρώ από το χρέος, αλλά προκάλεσε ρευστοποιήσεις στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες υποχώρησαν 9,8% την Τρίτη.

Πολλοί επενδυτές φοβούνται ότι η κυβέρνηση μπορεί να εκβιάσει τις ελληνικές τράπεζες να διαθέσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογά τους σε χαμηλή τιμή, αναγκάζοντάς τες να παραιτηθούν από μελλοντικά κέρδη.

«Σε μια μέση σταθμισμένη τιμή των 30 - 35 σεντς ανά μετοχή, θα μπορούμε να έχουμε τώρα ένα μικρό κέρδος, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε καμία προσδοκία για περισσότερα οφέλη. Έχω χάσει τα πάντα», δηλώνει στη Wall Street Journal ένας ανώτερος Έλληνας τραπεζίτης. «Αυτό είναι εντελώς... χαζομάρα. Κάνουν άλλη μία αναδιάρθρωση του χρέους επειδή τα έκαναν μαντάρα την πρώτη φορά και τώρα κάνουν τη χαζομάρα για δεύτερη φορά».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το κούρεμα είναι μια χαζομάρα λέει Ελληνας τραπεζίτης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">