ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα δημοσκόπηση δίνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 13 Δεκεμβρίου 2012.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 30,5% έναντι 26% της ΝΔ δίνει το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή του  Αλαφούζου. 

Η πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να θεωρεί ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος δρόμο και ειδικότερα το 19% κρίνει ότι η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή, έναντι του 75% που κρίνει ότι είναι λάθος. Αυξημένο είναι επίσης το ποσοστό των πολιτών που θεωρεί ότι έγινε πιο ισχυρή η διεθνής ισχύς της χώρας. 

Συγκεκριμένα, αυτό πιστεύει το 14% έναντι του 9% τον Σεπτέμβριο. Το 56% από 46% είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό πριν από τις εκλογές ήταν 37%.

Στην παράσταση νίκης πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 60%, ποσοστό αυξημένο κατά μια μονάδα (59%) από τον προηγούμενο μήνα, αλλά αυξημένο κατά 19 από τον Σεπτέμβριο (41%) και δεύτερη η ΝΔ με 25%, ποσοστό ελαφρά μειωμένο από τον προηγούμενο μήνα (26%), αλλά μειωμένο κατά 18 μονάδες από τον Σεπτέμβριο (43%). 

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 40% έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα, οπότε καταλαβαίνεις αυτόματα οτι βρίσκεσαι στην Ελλάδα που αρκετοί παίζουν ολα τα καλά χαρτιά τους ώστε να αλλοιώσουν τα πάντα μέχρι τις εκλογές.

Είναι λογικό όταν η κοινή γνώμη γίνεται ''σαλάτα'' δηλαδή οτι συμβαίνει σήμερα..... κερδίζει πάντα ο περισσότερο διαπλεκόμενος και με διασυνδέσεις.

Βέβαια εαν συμβεί πάλι το συγκεκριμένο χάνουν οι περισσότεροι, ουσιαστικά χάνει και το *δίκαιο διότι οι δοκιμασμένοι πλαισιώνουν, κυβερνούν, εξουσιάζουν 40 χρόνια........οπότε προσοχή.


*Σε πλήρη αντίθεση με αρκετούς εχω υποστηρίξει επανελλημένα και υποστηρίζω το ''δίκαιο''  και κανένα κατεστημένο, ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση, ανακατατάξεις, ζυμώσεις....και τουλάχιστον εως ενός βαθμού πλουραλισμός  ώστε η πολιτική κυβερνητική κυριαρχία να μην αποτελεί μονοπώλιο κάποιων συγκεκριμένων κομμάτων και προσώπων επι μακρόν.

*Γνωρίζεις οτι δεν υπάρχει ίχνος πλουραλισμού στο σύνολο των Μ.Μ.Ε που έχετε; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα δημοσκόπηση δίνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">