ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσιμεντοποίηση και ξεπούλημα του Ελληνικου

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 Δεκεμβρίου 2012.



Τρελό πάρτι κερδοσκόπων σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών,  χωρίς να κερδίζουν τίποτα το ουσιαστικό, ξεπουλώντας κομμάτια της χώρας όπως το Ελληνικό.
Συγκεκριμένα για άλλη μια φορά στολίζουν με ''πολυ πράσινο'' την έκταση του πρώην αεροδρομίου ενω ο απότερος στόχος τους είναι η τσιμεντοποίηση και το ξεπούλημα ενός τεραστίου τμήματος της περιοχής.
Μεθοδευμένα οι αρμόδιοι δια μέσω του τύπου με μονοπωλιακή διάθεση (Βασικό δεδομένο στην Ελλάδα) φρόντισαν να λανσάρουν ενα σχέδιο παραπλάνησης των δημοτών, με 2000 μεσογειακά φυτά ελιές, πεύκα, δεντρολίβανα, λεβάντες κ.α, ενω ουσιαστικά το μείζον είναι η τσιμεντοποίηση και το ξεπούλημα.
Τη διάθεση του 100% της Ελληνικό ΑΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο το οποίο είχε συνεδριάσει πρόσφατα, με την προϋπόθεση ότι οι επενδυτές  δεν μπορούν να προσφέρουν προς πώληση, επιφάνεια μεγαλύτερη του 30% που θα έχει χαρακτηριστεί για κατοικίες.
(Σήμερα εχει γίνει γνωστό οτι το ενα τρίτο θα τσιμεντοποιηθεί δημιουργώντας μια πόλη μέσα στην πόλη.)
Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 30% στην κερδοφορία από την αξιοποίηση της περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια της Σύμβασης που θα υπογραφεί.

Τον υπολογισμό τον έκανε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, καθηγητής Γιάννης Πολύζος. Άλλωστε όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της διαφωνίας των μελών του Οργανισμού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που επί της ουσίας σαμποτάρει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της  Αττικής.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Πολύζου, στο Ελληνικό, θα κτιστούν 3.720.000 τετραγωνικά μέτρα. Εάν υπολογίσει κανείς ότι το Mall στη Νερατζιώτισσα είναι 63.000 τετραγωνικά μέτρα, καταλαβαίνει κανείς ότι στο χώρο του πρώην αεροδρομίου θα κτιστεί έκταση ίση με 60 mall!
Οι αριθμοί ξεπερνούν την κοινή λογική εάν υπολογίσει κανείς ότι στις χρυσές εποχές της ανοικοδόμησης, στην Αττική κτίζονταν το πολύ μέχρι 1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα το χρόνο.
Όπως επεσήμανε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Οργανισμού το σχέδιο της κυβέρνησης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προβλέψεις του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου.
Ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Πολύζος έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι τα σχέδια για την αξιοποίηση των 6.500 στρεμμάτων ισοδυναμούν με καθοριστική υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας αλλά και του Πειραιά. «Η σχέση που αναπτύσσεται» επεσήμανε «θα είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τα κέντρα των δυο πόλεων». 
Εν ολίγοις ο τρόπος αξιοποίησης του Ελληνικού που προωθείται από την κυβέρνηση με την δημιουργία μιας νέας πόλης μέσα στην πόλη, ισοδυναμεί με χαριστική βολή στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά.
Αυτούσια η άποψη του κ. Πολύζου καταδυκνύει το πρόβλημα και τι αναμένεται στο μέλλον βάση των ανεύθυνων σχεδιασμών με την δημιουργία μιας νέας πόλης   μέσα στην πόλη και ανάμεσα στους όμορους δήμους.
Τέλος γνωρίζοντας τη νοοτροπία και τις πρακτικές αιρετών, και ειδικά του σημερινού δημάρχου Γλυφάδας ο οποίος θεωρεί τους δημότες εχθρούς μέσα στην ίδια τους τη πόλη, ποιός εμπιστεύεται σήμερα τους Κυβερνώντες;
Φρόντισαν οι δημότες το δικό τους προσωπικό όφελος (πολιτευομένων), και οι ίδιοι  παρανομώντας δημιούργησαν μονοπώλια της διαπλοκής με απόλυτη συνταγματική παραβίαση, επιθυμούν τον σκοταδισμό και την υπηρέτηση διαπλεκομένων στα στενά όρια του δικού μας δήμου, και είναι γνωστό πόσες προσπάθειες έχουν κάνει ώστε να μην έχουμε ούτε άποψη.
Σήμερα ο κ.Κόκκορης  γίνετε συνεχιστής και αναπαράγει τα κακώς κείμενα κυβερνόντων... που έστω και ετεροχρονισμένα οι πολίτες καταδίκασαν στη συνειδησή τους. 
ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
Y.Γ: Ποιός δικαιούτε να έχει άποψη στη Γλυφάδα; (O κ. Κόκκορης που ενω φρόντισε αναξιοκρατικά να βολέψει σε θέσεις του δήμου αρκετά άτομα, εχθρεύεται τους υπολοίπους δημότες και λειτουργεί με κομπλεξισμό και παρανομίες εις βάρος τους;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσιμεντοποίηση και ξεπούλημα του Ελληνικου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">