ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΡΧΕΛΩΝ : Παρουσίαση Δράσεων 2012

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση Δράσεων 2012

Το 2012 ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, υλοποίησε προγράμματα καταγραφής και προστασίας φωλιών στη Ζάκυνθο, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στην Κορώνη, στο Λακωνικό Κόλπο, στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στον Κόλπο της Μεσσαράς.
Στις περιοχές αυτές υπολογίζεται ότι έγιναν συνολικά 2.195 φωλιές (σε περίπου 75 χλμ. παραλίας), και σε μεγάλο ποσοστό εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα προστασίας. Κατά τη νυχτερινή παρατήρηση μαρκαρίστηκαν ή βρέθηκαν μαρκαρισμένες 267 ενήλικες χελώνες.

Επίσης στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην Γλυφάδα, το 2012 φιλοξενήθηκαν συνολικά 75 χελώνες, απελευθερώθηκαν 32, πέθαναν 22 ενώ οι υπόλοιπες 18 περιθάλπονται ακόμη. Ήταν επίσης έτος με περίπου 600 εκθαλασσώσεις νεκρών και τραυματισμένων χελωνών σε όλη την Ελλάδα!!

Αυτά και άλλα σημαντικά και εντυπωσιακά στοιχεία για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντός μας θα δείτε στην εκδήλωση παρουσίασης των προσπαθειών μας για το 2012, που θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου 2012 στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης Γη.

Οι οπτικοακουστικές μας παρουσιάσεις θα γίνουν στην αίθουσα «Κοινωνία» του Κέντρου Της Γης , κτήμα Βασιλίσσης (πάρκο Τρίτση), Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον, (όπισθεν Carrefour, Parking 3).

Βέβαια όλα αυτά που θα δείτε δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν μας προσέφεραν 14.722 ημέρες εργασίας οι 456 Εθελοντές μας από 30 διαφορετικές χώρες του κόσμου!!

  Σας περιμένουμε!!

*Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1983. Ασχολείται μετη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την καθιέρωση πρακτικών για την αειφορική διαχείρισή τους,τη διατήρηση του θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος και των παράκτιων οικοσυστημάτων με έμφαση στην προστασία των Θαλάσσιων Χελωνών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΡΧΕΛΩΝ : Παρουσίαση Δράσεων 2012 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">