ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρέπει να φύγουν το ταχύτερο!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 200 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

700.000 ευρώ θα μας στοιχίσει του γραφείο του Βενιζέλου –ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης- για δύο χρόνια!!! Με άλλα λόγια:
Τί να τα κάνουμε τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία όταν μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλά κι ακριβά επανδρωμένο γραφείο για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο; 

Την ώρα που η κυβέρνηση επιθυμεί να εξοικονομήσει 76.000 ευρώ το 2013 και 228.000 ευρώ το 2014 από το κλείσιμο 118 σχολείων και νηπιαγωγείων,θα δαπανήσει 234.353 ευρώ από το φετινό κρατικό προϋπολογισμό για τη σύσταση του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για θέσεις ειδικών συμβούλων-συνεργατών, μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων κι αποσπασμένων υπαλλήλων του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του Δημόσιου Τομέα. 

Τα έξοδα, μάλιστα, για να έχει ο κ. Βενιζέλος όλα τα κομφόρ θα φτάσουν τα 468.706 ευρώ το 2014 και το ίδιο ποσό θα διατίθεται και τα επόμενα έτη. Για τον επόμενο ενάμισι χρόνο, δηλαδή, θα μας στοιχίσει περίπου 700.000 ευρώ, μολονότι ο ίδιος έχει γραφείο και στο υπουργείο Εξωτερικών και στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίμαχο ΦΕΚ, το οποίο μάλιστα υπογράφει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου συνιστώνται δέκα θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών. Αποσπώνται, επίσης, μέχρι πέντε υπάλληλοι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του Δημοσίου Τομέα.

Διαβάστε το επίμαχο ΦΕΚ
http://www.koutipandoras.gr/wp-content/uploads/2013/07/fek5.png


Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση των καταργήσεων-συγχωνεύεσων δημοτικών και νηπιαγωγείων, το "κέρδος"  θα είναι 76.000€ φέτος και 228.000€ συνολικά του χρόνου.
Δηλαδή, οι χιλιάδες γονείς που θα πρέπει τώρα να βρουν νέα σχολεία για τα παιδιά τους μακριά από τα σπίτια τους θα ταλαιπωρηθούν για ένα απίθανα μικρό κέρδος για το δημόσιο.

Η απόφαση

Αναλυτικά:
  • Καταργούνται 87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά σχολεία.
  • Συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
  • Υποβιβάζονται (δηλαδή θα έχουν λιγότερα τμήματα) 34 δημοτικά σχολεία και 5 νηπιαγωγεία.
Για τους εκπαιδευτικούς, αυτό σημαίνει ότι χάνονται συνολικά 336 οργανικές θέσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «μόνιμος εκπαιδευτικός είναι εκείνος που έχει οργανική θέση». Αρα 336 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί μπαίνουν σε τροχιά απόσπασης, μετάθεσης και γιατί όχι και κινητικότητας. Συγκεκριμένα:
  • Από τις καταργήσεις χάνουν τη μονιμότητά τους 113 δάσκαλοι και 111 νηπιαγωγοί.
  • Από τις συγχωνεύσεις χάνονται 34 τμήματα κι άρα τόσες θέσεις δασκάλων και13 νηπιαγωγών.
  • Από τους υποβιβασμούς χάνονται 60 θέσεις δασκάλων και 5 νηπιαγωγών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρέπει να φύγουν το ταχύτερο!!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">