ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι αγωνιστές της Αντίστασης απευθύνουν ερωτήματα στον Σόιμπλε

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013



Διάβασα αυτές τις ημέρες ότι το πρόγραμμα του κυρίου Σόιμπλε στην Αθήνα είναι τόσο πυκνό, ώστε αναγκάστηκε να ματαιώσει την οπωσδήποτε σημαντική συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Θα τον παρακαλούσα, όμως, κάποια στιγμή να αναρωτηθεί γιατί ο ίδιος και όλοι οι πριν από αυτόν αρμόδιοι του γερμανικού κράτους αγνόησαν και περιφρόνησαν τις απαιτήσεις της χώρας μας. Γιατί δεν μίλησαν ποτέ για όσα μας επιδίκασε η διάσκεψη ειρήνης που έγινε τότε στο Παρίσι; (...)
Στέλιος Ζαμάνος, Πρόεδρος Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ)
 Μανώλης Γλέζος: "Ο Σόιμπλε απαγορεύει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας"
Το θέμα της εξόφλησης των οφειλών τίθεται συνέχεια από το 1946. Από το 1990, με την ενοποίηση, τίθεται με επίταση. Είναι λάθος να λέμε πως τίθεται τώρα λόγω αναγκών. Το χρέος τους απέναντι στην Ιστορία δεν το έπραξαν. Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις. Υπήρξαν βέβαια εξαιρέσεις. Η μεγάλη εξαίρεση είναι ο αείμνηστος Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο οποίος πρόλαβε το 1995 να το θέσει με ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση. Τα ερωτήματα που θέτει η ίδια η ζωή και τα εκφράζω, είναι:
Πρώτον: Έχει ή δεν έχει εξοφλήσει η Γερμανία αυτά που επιδίκασε η 19μελής διασυμμαχική επιτροπή το 1946 σε όλες τις χώρες; Γιατί εξαιρείται η Ελλάδα; (...)
Μανώλης Γλέζος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

http://www.avgi.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι αγωνιστές της Αντίστασης απευθύνουν ερωτήματα στον Σόιμπλε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">