ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει τον ρόλο του μηχανοδηγού

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Θεοδωράκης: περίοδος παρόμοια με την Κατοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει τον ρόλο του «μηχανοδηγού» (Ρεπορτάζ Αυγής)
Πολιτικός όπως πάντα ο λόγος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ιδιαίτερα αιχμηρός για την κατάσταση της χώρας, την οποία παρομοίασε με την περίοδο της Κατοχής. Σημείωσε από την αρχή πως ο ίδιος χάρηκε ιδιαίτερα που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μπορεί να αναδειχθεί και πρώτο κόμμα και να αναλάβει τον ρόλο του μηχανοδηγού», τόνισε, «όμως το θέμα είναι σε ποιες ράγες κυλά το τρένο». 

Παρατηρώντας ότι σήμερα τις ράγες αυτές τις ορίζει η τρόικα, είπε πως «αυτό που χρειάζεται είναι να φτιάξουμε εμείς τις δικές μας ράγες, τη δική μας ρότα». Δεν παρέλειψε να παρατηρήσει ότι ο ιός της κρίσης κάποτε θα φτάσει και στη Γερμανία, με μόνους κερδισμένους τους Αμερικανούς, που θέλουν να βάλουν τη θηλιά στον λαιμό της Ευρώπης, διευκρινίζοντας ότι η ενωμένη Ευρώπη για την οποία μιλά ο ίδιος είναι η Ευρώπη των λαών, της αφθονίας, του πολιτισμού, της ειρήνης. «Στην Κατοχή και στον Εμφύλιο ήμουν ένοπλος, αν τα κατάφερνα και σήμερα θα ήμουν, όμως δεν έχω πλαίσιο», είπε τονίζοντας ότι εδώ και τρία χρόνια είναι «πάνω στο άτι της αντίστασης». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νεοναζιστικό φαινόμενο, απέδωσε την ψήφο προς τη ΧΑ στην απογοήτευση του λαού από την εξουσία και τόνισε ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται από το Σύνταγμα. «Είναι ντροπή να είναι βουλευτές. Μολύνουν τον ναό της δημοκρατίας. Αλλά είναι και ντροπή για τον λαό και τη νεολαία μας».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάρει τον ρόλο του μηχανοδηγού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">