ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια στην άμμο»

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον ιταλό όμολόγό του

Ο Α. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Ενρίκο Λέτα,  τόνισε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που συνδυάζουν τις μεταρρυθμίσεις και την εξάλειψη των ελλειμμάτων με την ανάπτυξη και τόνισε πως η ύφεση επιτείνει τα προβλήματα. Επισήμανε, δε, ότι η Ελλάδα είναι σταθερά στον δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, εξηγώντας: «Δεν μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη, όταν η Ευρώπη υποχωρεί σε ύφεση».    Η ανάπτυξη, ανέφερε, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Ελλάδα και ιδιαιτέρως για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που δοκιμάζονται. 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη, ότι από κοινού με τον κ. Λέτα, συζήτησαν για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης» και ότι μίλησαν για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος από τα κράτη της Μεσογείου, όπως η Μάλτα, η Κύπρος και η Ισπανία. «Το 2014 θα είναι χρονιά ορόσημο για το μέλλον της Ευρώπης» συνέχισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι Ελλάδα και Ιταλία θα αναλάβουν την προεδρία της ΕΕ διαδοχικά την επόμενη χρονιά και επ' αυτού θα καθορίσουν κοινές προτεραιότητες. 

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον ιταλό Πρωθυπουργό: 

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια πάνω στην άμμο ενός success story, το οποίο δεν υπάρχει παρά μόνο στη δική του φαντασία.
Ο κ. Σαμαράς, προσδεδεμένος το άρμα της κ. Μέρκελ, έχει επιλέξει το δρόμο της υποταγής στην πολιτική της ακραίας λιτότητας, που διαλύει τις κοινωνίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, παραμένοντας αμετανόητα πιστός και αμετακίνητος στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ετοιμάζοντας νέο κύμα απολύσεων, οριζόντιων περικοπών, λουκέτων και περαιτέρω υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους. 
Όσο δε για τον «πολυπόθητο» στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, με την καταστροφική πολιτική που ασκείται, αν και όποτε επιτευχθεί, θα έχει κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σπρώξει όλο και περισσότερους πολίτες στην εξαθλίωση.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος περνάει μέσα από την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη ώστε να αλλάξει το σκηνικό και δοθεί ελπίδα και ρεαλιστική προοπτική.» 

http://left.gr/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά: «Συνεχίζει να χτίζει αναπτυξιακά παλάτια στην άμμο» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">