ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία για υπόθεση υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, θα μεταχθεί εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ.Ρέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται από την εισαγγελία της Αθήνας, την ΤτΕ και το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που προς το παρόν υπολογίζονται στα 524 εκατομμύρια ευρώ.Έχουν εκδοθεί εντάλματα για άλλα δύο άτομα, στενούς συνεργάτες του επιχειρηματία.
Στο επίκεντρο ερευνών βρίσκεται, η First Business Bank (FBB) της οικογένειας Ρέστη, η οποία απορροφήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου από την Εθνική Τράπεζα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με κινήσεις και μεθοδεύσεις που έγιναν από τη διοίκηση της τράπεζας FBB στο διάστημα πριν από την απορρόφηση του υγιούς τμήματός της από την Εθνική.
Σύμφωνα με κάποιες πρώτες, ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι η τράπεζα εμφάνισε ως εξυπηρετούμενα, δάνεια που στην πραγματικότητα δεν ήταν ενήμερα, επαναδια-πραγματευόμενη τους όρους τους και μεταφέροντας χρονικά την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής.

Το τελικό πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται η αρμόδια αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, πηγή της «Κ» αποκάλυψε ότι με εντολή των υπευθύνων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ανέλαβαν να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζομένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, ανετέθη στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Grant Thornton η αποτίμηση - αξιολόγηση του δανειακού χαρτοφυλακίου του τμήματος της FBB, που «πέρασε» στην Εθνική, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Στη διαδικασία ελέγχου, στο σκέλος της αποτίμησης της αξίας των ακινήτων που έχουν γίνει δεκτά για τη χορήγηση ενυπόθηκων δανείων από την τράπεζα έχει, κατά πληροφορίες της «Κ», εμπλακεί και η εταιρεία εκτιμητών «Π. Δαναός & Συνεργάτες Α.Ε».

Επιπλέον παράλληλη έρευνα που αφορά τον επιχειρηματία διενεργείται από τις δικαστικές αρχές και για το «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλει, καθώς εντοπίζονται σωρεία παραλείψεων που σχετίζονται με τη μη δήλωση από τον ίδιο δεκάδων εταιρειών δικών του συμφερόντων.


πηγή: www.kathimerini.gr

*Απορίας άξιο πως δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα τοπικά Μ.Μ.Ε για την υπόθεση του εφοπλιστή πολυεπιχειρηματία συμπολίτη μας Βίκτωρα Ρέστη. (Πλήν του blog ΓΛΥΦΑΔΑ WEB) Nεοελληνική νοοτροπία, η είναι πολλά τα λεφτά Άρη οπότε όλων τα στόματα είναι κλειστά;

ΓνωρίΖΟΥΜΕ μια νεοελληνική νοοτροπία ''σεχτών'' διαπλεκομένων και άλλων συμφερόντων που έχουν οδηγηθεί σε μια κατάσταση ανθρωποφαγίας ώστε να υπάρξουν μονωπολιακά ολιγοπώλια σε όλους τους τομείς, η ακόμα να ξεχωρίζουν έναντι των άλλων.

'Αλλωστε πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις -λογω του μεγάλου οικονομικού εύρους- δεν υπάρχει ουσιαστικό αντίκτυπο σε αυτά τα άτομα, και συνεχίζουν σε αυτή τη βάση και την μετέπειτα πορεία τους. (Δεν είναι του παρόντος μια εκτενής αναφορά για την νοοτροπία των οικονομικά ισχυρών η οποία σταδιακά εχει περάσει στο σύνολο των νεοελλήνων. Το θέμα είναι ποιό είναι το εύρος της ζημίας για την χώρα και το σύνολο, και οχι αναγκαστικά το γράμμα του νόμου)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">