ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΠΡΟΣΩΠΟ!

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ!

Εντολή για ξεπάγωμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας χιλιάδων οικογενειών ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8).

Η επιδρομή που σχεδιάζεται σε βάρος της μικρής ακίνητης ιδιοκτησίας, ανοίγει το δρόμο για το μαζικό ξεσπίτωμα χιλιάδων νοικοκυριών , τα οποία αδυνατούν, εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, να ανταπεξέλθουν στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων. Η νέα αυτή επιδρομή, της οποίας προηγήθηκε η ανελέητη φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας, έχει στόχο την ακόμα μεγαλύτερη θωράκιση των τραπεζών και θα σημάνει το "τέλος", περίπου, της μικροιδιοκτησίας των ακινήτων.

Σε δηλώσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ο πρωθυπουργός Α. Σαμαρά ξεκαθάρισε πως «η Κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Είναι προφανές ότι η "προστασία των αδυνάτων", την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προπέτασμα καπνού, ώστε να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, πυξίδα για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η προστασία του τραπεζικού συστήματος, καθώς όπως υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος το ζήτημα είναι «να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

Το πρόβλημα με τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και τα χρεωμένα νοικοκυριά θα πρέπει να τύχουν μια ειδικής αντιμετώπισης, η οποία θα στοχεύει στην ανακούφιση και την υποβοήθηση ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μια τέτοια ρύθμιση, η οποία θα έχει αντικειμενικά κριτήρια, θα μπορεί να φτάνει μέχρι και την οριστική διαγραφή των χρεών.

Για την επίλυση αυτού το οξύτατου κοινωνικού προβλήματος απαιτούνται ριζοσπαστικότερες αλλαγές στα πλαίσια ενός σχεδίου προοδευτικής εξόδου από την κρίση, με βασικούς άξονες την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση, η οποία θα προσανατολίζεται στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» ΠΡΟΣΩΠΟ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">