ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείων

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης οκτώ
νοσοκομείων σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη, τα οποία μετατρέπονται σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ άρχισαν να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλες μονάδες. Στάσεις εργασίας καιπαραστάσεις διαμαρτυρίας έκαναν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, από το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα εξιτήριο πήραν τρεις ασθενείς και συνεχίζουν να νοσηλεύονται 17. Από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων έγινε διακομιδή δύο ασθενών, εννιά πήραν εξιτήριο και 15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Από την Πολυκλινική έγινε διακομιδή σε δύο ασθενείς, εννιά πήραν εξιτήριο και συνεχίζουν να νοσηλεύονται 35. Στο Σπηλιοπούλειο θα παραμείνουν οι 16 ασθενείς τελικού σταδίου καθώς θα μετατραπεί σε ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Για το Αμαλία Φλέμινγκ, που νοσηλεύονται 46 ασθενείς, δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις.

Η μεταφορά ασθενών από μονάδα σε μονάδα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς, όπως καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. "Μοιάζει με εικόνες πολέμου, με τους ασθενείς να μην ξέρουν πού και πώς θα μεταφερθούν" ανέφερε συνδικαλιστής, στην Εφημερίδα των Συντακτών.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">