ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓνωρίΖΩ μια πολιτισμική ταυτότητα στη Γλυφάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Θα μπορούσαν τα γουρούνια να έχουν ανθρώπινη μορφή; 

Μπορούν αυτά τα συμπαθέστατα κατά τα άλλα, οικιακά ζώα, να αποδώσουν κάτι ως μεταφορική έννοια, ακόμη και να αποτυπώσουν μια μορφή ανθρώπου;

Έχουν αυτό το κακό φυσικό, δηλαδή τη λαιμαργία, αυτή τη διαολεμένη όρεξη να τρώνε συνεχώς και ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, αυτό και μόνο έκανε τους ανθρώπους να δίνουν τον χαρακτηρισμό "γουρούνι" σε κάποιον άλλον συνάνθρωπό τους, συνοψίζοντας μέσα σε αυτή τη λέξη με τη μεταφορική έννοια, ό,τι το χειρότερο έχει αυτός ο συνάνθρωπος από ελαττώματα. 


Με κυριότερο ασφαλώς, την ακόρεστη  δίψα και πλεονεξία για το πάσης φύσεως φαγητό, καθώς επίσης και την αμετροέπεια και την χοντροπετσιά.

Ε, λοιπόν, μπροστά σε κάποιους συμπολίτες μας υποκριτές, τους πολιτευτές διοικούντες που λέκιασαν όσο λίγοι με την παρουσία τους την πολιτική ζωή της πόλης μας, η προσφόνηση προς αυτούς με τη λέξη "γουρούνια", νομίζω ότι είναι φτωχή, πολύ φτωχή για να αποδώσει κανείς με σαφήνεια το ποιόν τους,  και την νοοτροπία τους.


Νομίζω οτι είμαι σαφής και δεν γνωρίζω ποιός θα τολμήσει να αμφισβητήσει τα αυταπόδεικτα. (Ειδικά όταν όλα δημοσιοποιήθηκαν επώνυμα)


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

*Ανα τακτά χρονικά διαστήματα θα θυμίζω τον ''πολιτισμό'' που διέπει τους συμπολίτες μας. (ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΓνωρίΖΕΙΣ)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓνωρίΖΩ μια πολιτισμική ταυτότητα στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">