ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Εαν εχει λόγους να φοβάται το ισχυροποιημένο πολιτικό σύστημα αυτόνομες κατά τόπους φωνές σε ολόκληρη την Ελλάδα, μπορεί να το κρίνει ο κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης.

Γνωρίζοντας όλοι σήμερα την σαφή παραβίαση του Άρθρου 14 του Συντάγματος παράγραφος 9,  την ομπρέλα των εκάστοτε κυβερνώντων σε διαπλεκόμενα, όπως και την ανεκτικότητα των πολιτών, ενέργειες φίμωσης αυτόνομων φωνών σε ολόκληρη την χώρα λογίζονται ως αχαρακτήριστες πράξεις, δεδομένα υποκριτών, που εκ του ασφαλούς και απο ισχυροποιημένες θέσεις προσβάλουν το λιγότερο τη νοημοσύνη του συνόλου.

Η σημερινή υβριδική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εχει επικεντρώσει με κάθε μέσο στη φίμωση του συνόλου, και επ' ουδενί στη νομιμότητα την οποία επικαλούνται.

Με βασικό δεδομένο τις απολύσεις στην ΕΡΤ, και το κλείσιμο των πομπών της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, εχει εξαπολύσει και σφοδρή, όμως άνιση επίθεση, σε αυτόνομες κατά τόπους φωνές στα ερτζιανά.

Στις επιθέσεις που εξαπολύουν σε ολόκληρη την χώρα εντύπωση προκαλεί οτι σε όλες τις ενέργειες τις πολιτείας περιέργως σίγησαν τη μέρα των ελέγχων και απέφυγαν τη διακοπή της λειτουργίας καθώς και όλες τις νομικές συνέπειες οι παράνομοι εμπορικοί, ισχυροί σταθμοί, και στο στόχαστρο της πολιτείας ήταν αποκλειστικά αντιεμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μικρής εμβέλειας,  (στις περισσότερες περιπτώσεις φοιτητικοί 

Ο κάθε ένας μπορεί να κρίνει τις σκοπιμότητες και την υποκρισία που διέπει την ελληνική κοινωνία σήμερα, όπως και τους πολιτικούς χειρισμούς σύμφωνα όσων ανέφερα.

Συγκεκριμένα: 

α) Μετά από 7 χρόνια κ κάτι λιγότερο από 8 μήνες, από την Τρίτη 13/12/2005 που ο UnderGround Radio εξέπεμψε για πρώτη φορά, την Πέμπτη 8/8/2013 και ώρα 15.00 σώπασε και έπαψε να εκπέμπει, μετά από επιχείρηση για τον εντοπισμό παράνομων ραδιοσταθμών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ξάνθη μετά από συνεργασία της Ασφάλειας Ξάνθης με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός δημιουργήθηκε από μια ομάδα φοιτητών που είχε σαν στόχο της την ελεύθερη πνευματική και καλλιτεχνική έκφραση στα ερτζιανά της πόλης της Ξάνθης, οι οποίοι με δικά τους μέσα και δικές τους προσπάθειες κατάφεραν να στήσουν ένα υποτυπώδες studio στις Φοιτητικές Εστίες Ξάνθης, στο κτήριο που έχει χορηγηθεί από το ΔΠΘ στον Πολιτιστικό Σύλλογο. Ήταν ένας σταθμός χωρίς διαφημίσεις, χωρίς εμπορικό χαρακτήρα και χωρίς σκοπό κέρδους, ενώ η λειτουργία του στηριζόταν πλήρως στους ραδιοφωνικούς του παραγωγούς.

Μετά την επέμβαση και τον έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της Ασφάλειας και της ΕΕΤΤ, παρουσία εκπροσώπου δικαστικής αρχής κατασχέθηκε ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν, ενώ φοιτητής και μέλος του σταθμού που βρισκόταν στο χώρο συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και την Εισαγγελία, όπου ορίστηκε δικάσιμός τους στις 13 Σεπτεμβρίου.

Περιέργεια προκαλείται για τη στάση που κράτησε η Πρυτανεία και οι Πανεπιστημιακές αρχές, που όπως φαίνεται ενημερώθηκαν από την ασφάλεια για την επέμβαση της αστυνομίας.

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά γεννά το γεγονός ότι οι καταγγελίες που υπήρχαν δεν αφορούσαν μόνο τον σταθμό μας και τον ραδιοσταθμό της Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής που εντοπίστηκαν αλλά 6 ! Πρόκειται για εμπορικούς, ισχυρούς σταθμούς της πόλης, οι οποίοι περιέργως σίγησαν τη μέρα των ελέγχων και απέφυγαν τη διακοπή της λειτουργίας καθώς και όλες τις νομικές συνέπειες.


http://radiofragmata.espivblogs.net/

β) Όλο το σκηνικό αποτελεί ένα remake -για να μιλάμε και με τους σωστούς όρους, γιατί περί φτηνού σήριαλ πρόκειται- της εισβολής στην Βίλλα Αμαλίας. Όπως και εκεί προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα, αυτή τη φορά για -άκουσον, άκουσον- παραεμπόριο… Το -ειδικού βάρους- ανώνυμο τηλεφώνημα, διοχετεύτηκε άμεσα στον εισαγγελέα. Δεν ήταν δυνατόν μια τόσο προκλητική και πρωτοφανής ενέργεια να λαμβάνει χώρα στο κέντρο της πόλης. Έτσι, με εισαγγελική εντολή ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και λοιπά καλόπαιδα στάλθηκαν να κυνηγήσουν αυτούς που χρόνια τώρα καταδικάζουν την χώρα στον οικονομικό μαρασμό: τους πλανόδιους μετανάστες και πρόσφυγες από την Αφρική που πουλάν αντιγραμμένα CD και ξύλινα ομοιώματα ζώων. Η εικόνα χιλιοπαιγμένη: οι πωρωμένοι κανίβαλοι της ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάν με γκλομπ και μηχανές τους μικροπωλητές, οι οποίοι μπαίνουν στον προαύλιο της ΑΣΟΕΕ για να σωθούν.
Αυτή τη φορά όμως υπάρχει ο εισαγγελέας. Αμέσως διατάσσετε η εισβολή στο άσυλο και προσάγονται 16 άτομα. Αλλά η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος. Έτσι οι πύλες της σχολής ανοίγουν και από τους 5 ορόφους, ο εισαγγελέας επιλέγει στην… τύχη το υπόγειο. Εκεί όπου βρίσκονται τα στέκια φοιτητικών παρατάξεων και ομάδων. Εκεί επιλεγμένες αντιεξουσιαστικές πόρτες σπάζονται, και ανάμεσα στα 5-10 μπουκάλια μπύρας, σημαίες και 2-3 μάσκες για πορείες, από μεγάλη σύμπτωση αποκαλύπτεται ένα επτασφράγιστο μυστικό: στην ΑΣΟΕΕ λειτουργεί ραδιοφωνικό στούντιο. Τα  μηχανήματα κατάσχονται. Μάλλον προϊόν παραεμπορίου ιδεών. Η κεραία, μαζί με το πομπό και τα υπόλοιπα μηχανήματα, ξηλώνεται και κατάσχεται και αυτή . Εκπέμπει άνομα τα ραδιοκύματα. Τα ΜΜΕ απορούν: μα ολόκληρο ραδιοφωνικό σταθμό; Αλλά…
Αλλά τώρα τί ακούγεται στους 98FM; Τώρα που ο Δένδιας ξήλωσε το στούντιο στην ΑΣΟΕΕ και την κεραία, ακούγονται παράσιτα; Όχι. Μήπως κάποιος «νόμιμος» σταθμός; Μα όχι. Ακούγεται πεντακάθαρα, χωρίς άδεια και από το άβατο κρατικό πάρκο κεραιών του Υμηττού ο Free FM! Ο σταθμός που πριν 7 χρόνια στήθηκε με τις ευλογίες κάποιων πολιτικών, ιδεολόγων του ολοκληρωτισμού, για να «πατήσει» την συχνότητα στην οποία εκπέμπαμε από το 2002.
Αυτά για την υποκρισία. Και τώρα στην ουσία: Δεν διαπλεκόμαστε με οικονομικές και πολιτικές εξουσίες. Δεν έχουμε οικονομικό όφελος από την λειτουργία του σταθμού. Δεν εκφράζουμε την τάση κανενός φορέα και καμιάς ομάδας, αλλά όσων δέχονται το πολιτικό minimum του σταθμού. Καθένας, σε αυτά τα πλαίσια, μπορεί να συνδιαχειριστεί τον σταθμό, μπορεί και να μιλήσει στο μικρόφωνο. Δεν έχουμε ΕΣΡ, ούτε τυπικό, ούτε άτυπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θέλουν να μας βουλώσουν το στόμα. Δεν θα το καταφέρουν όμως: όπως σε κάθε εποχή έτσι και σήμερα, οι ιδέες, ο ελεύθερος λόγος και οι μειοψηφικές απόψεις βρίσκουν τον λόγο τους προς την επιφάνεια και το ανάστημα του κ. Δένδια και κάθε Δένδια είναι πολύ μικρό για να σκιάσει τέτοιες λέξεις.

http://espivblogs.net/2012/12/31/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF/
Τέλος δηλώνω δημόσια οτι αυτού του είδους πρακτικές, δεδομένων όσων προανέφερα,  δεν χαρακτηρίζουν μια υγιώς σκεπτόμενη πολιτεία και κυβερνώντες, και με βρίσκουν απόλυτα αντίθετο, καταδικάζοντας την υποκρισία που διέπει πολιτευόμενους των δυο μέτρων και σταθμών.
Το να κλείνεις τα μάτια σε περιπτώσεις διαπλεκομένων, να ειδοποιείς ιδιοκτήτες μεγάλων εμπορικών σταθμών χωρίς άδειες, και να διώκεις φοιτητές, η αυτονομημένους, δείχνει την μικροπρέπεια που διέπει κάποιους, που οι πολίτες φρόντισαν να αμοίβουν ώστε να είναι τουλάχιστον δίκαιοι με όλους.

Δεν είμαστε στο 1974, ούτε υπάρχουν σήμερα οι νοοτροπίες της δεκαετίες του 70. Έχετε φιλοκυβερνητικά μεγάλα εμπορικά κανάλια και ομίλους, κ.α. που τυνχάνουν αποδοχής εκατομμυρίων,.....επιτέλους σύνεση.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος 
glyfadaweb@gmail.com 

Y.Γ: Βρισκόμαστε ολοι σε μια χώρα, καλώς η κακός. Όπως διαβιούμε ολοι ανεξάρτητα πολιτικοϊδεολογικών πεποιθήσεων, πρέπει να υπάρχει και η δομή των ερτζιανών, και όλοι κρίνονται. Τίποτα άλλο. 
  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">