ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέοι πρωτοπρεσβύτεροι, στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Δίλοφο Βάρης. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας, σε κλίμα συγκίνησης, ο Μητροπολίτης μας, ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Νικoλάου Καββαδία.

Ο Νεοχειροτονούμενος, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής, της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και σπουδαστής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Metropolitan University of London, θα τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, ως Εφημέριος στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Διλόφου Βάρης.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε πρωτοπρεσβύτερο, τόσο τον προϊστάμενο του ιερού ναού π. Βάϊο Μπαλτά, όσο και τον π. Νικόλαο Καββαδία.

Ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε προς το εκκλησίασμα, ότι ο ναός των Αγίων Αποστόλων ο οποίος σήμερα λειτουργεί στο υπόγειο, κάτω από τον ημιτελή νέο ναό, θα αφιερωθεί στη μνήμη του Οσίου Εφραίμ ∙ επίσης, ότι ο μεγάλος ευεργέτης, επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Μαρτίνος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του ημιτελούς ναού. Η ανακοίνωση αυτή έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο νέος Ιερεύς μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των πιστών.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέοι πρωτοπρεσβύτεροι, στην Ι.Μ. Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">