ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Economist: Η διάσωση της Ελλάδας δεν θα τελειώσει ποτέ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Στην Ελλάδα, οι αξιωματούχοι σπάνια απολύονται για λόγους ηθικής. Ο Στέλιος Σταυρίδης, του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν η εξαίρεση, γράφει ο Economist στο νέο του τεύχος.

Όπως εξηγεί το περιοδικό, το λάθος του ήταν ότι πέταξε με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Δ. Μελισσανίδη, ενός εκ των αγοραστών του 33% του ΟΠΑΠ, λίγες ώρες αφότου υπεγράφη η σχετική συμφωνία.

Για το Economist, η παραίτηση Σταυρίδη είναι μια ακόμα ένδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Το πρόγραμμα είναι αμφιλεγόμενο και η κεντρο-δεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει πλειοψηφία μόλις πέντε εδρών στη Βουλή, σημειώνει το δημοσίευμα. Και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να ακυρώσεις όλες τις αποκρατικοποιήσεις.

“Με τους σημερινούς ρυθμούς, αυτό δεν θα είναι δύσκολο. Ο αρχικός στόχος των ξένων πιστωτών για έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2016 υποβαθμίστηκε σε ένα πιο ρεαλιστικό, για 15 δισ. ευρώ. Μόλις 5 δισ. ευρώ έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα”, σημειώνει ο Economist, υπενθυμίζοντας το ναυάγιο της ΔΕΠΑ.

Μετά από αυτά, το Economist καταλήγει: “Όταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble έσπασε το ταμπού αυτή την εβδομάδα και παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλη διάσωση, απλά επεσήμανε το προφανές”
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Economist: Η διάσωση της Ελλάδας δεν θα τελειώσει ποτέ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">