ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Χρυσό» έκανε ο Βίκτωρας Ρέστης, τον εμφανιζόμενο ως ανηψιό του Γιώργου Σουφλιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


«Χρυσό» έκανε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, τον εμφανιζόμενο ως ανηψιό του πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, γνωστό αρχιτέκτονα – πολιτικό μηχανικό, Μπάμπη Στάικο, προκειμένου να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως δημόσιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις στην Αττική.

Με επίσημα έγγραφα που φέρνει  κατ’ αποκλειστικότητα, στο φως της δημοσιότητας το directnews.gr αποκαλύπτεται η μεγάλη κομπίνα που επιχείρησε να στήσει ο Β. Ρέστης την περίοδο 2005-2008 για να “τσιμεντοποιήσει” 300 στρέμματα δάσους στο Κορωπί και 1.300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στη Βάρη.

Συγκεκριμένα, κατέβαλε στον Στάικο την περίοδο εκείνη σε μετρητά και με εμβάσματα που προέρχονταν από offshore εταιρείες ποσό ύψους 37.895.000 ευρώ.
Ευτυχώς, το σχέδιο του Β. Ρέστη να γεμίσει την Αττική με «Commercial Mall» και αυτοτελείς μεζονέτες δεν ευοδώθηκε.

Ο ανηψιός του Γ. Σουφλιά όμως – παρά το άγριο ξύλο που έφαγε από μπράβους το Σεπτέμβριο του 2009, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για μέρες στο νοσοκομείο METROPOLITAN – δεν έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα στον εφοπλιστή τις “μίζες” των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Καιρός λοιπόν να πληροφορηθούν οι Έλληνες πολίτες πού… δαπάνησε ο εν λόγω κύριος το ποσό αυτό καθώς και αν τα χρήματα, που του κατέβαλε ο ευπατρίδης – όπως αυτοαποκαλείται σε δικόγραφα – εφοπλιστής, αποτελούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Από εδώ και πέρα, το λόγο, νομίζουμε, ότι πρέπει να τον έχει ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Το ιστορικό της υπόθεσης
Στις 22 Ιουνίου 2005 η εταιρεία International Finance & Investments S.A με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας, για την οποία υπογράφει ο Βίκτωρας Ρέστης ως «εργοδότης», καταρτίζει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Χαράλαμπο Ναπ. Στάικο, διπλωματούχο αρχιτέκτονα μηχανικό (αριθ. Μητρώου Τ.Ε.Ε 48834).

Σε αυτό αναφέρεται κατά λέξη, ότι «ο Εργοδότης ευρίσκεται στο τελικό στάδιο της αγοράς ενός αγροτεμαχίου εκτάσεως 308 περίπου στρεμμάτων, στην κτηματική περιφέρεια Δήμου Κορωπίου Αττικής, Β΄ Ζώνη Υμηττού, στη θέση Βουρβάτσι – Ραστάφαρι – Σκάρπιζα».
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το νόμο, η Ζώνη Β΄ καθορίζεται αποκλειστικά ως περιοχή γεωργικής χρήσης, εκπαίδευσης και υπαίθριας αναψυχής.
Ωστόσο, στο ίδιο συμφωνητικό Ρέστη – Στάικου αναφέρονται τα εξής εκπληκτικά:

1) «Ο Εργοδότης προτίθεται να αξιοποιήσει το Οικόπεδο επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια, στα πλαίσια της χρήσεως γης που ευελπιστείται ότι θα ισχύσουν, ως προς την εν γένει περιοχή, με την ήδη μελετημένη ένταξή της στον πολεοδομικό σχεδιασμό της».

2) «Η επιθυμητή αξιοποίηση του Οικοπέδου του Εργοδότου είναι η δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου “Commercial Mall” στο τμήμα του Ακινήτου που βρίσκεται παράπλευρα της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου και συγκροτήματος αυτοτελών κατοικιών και διαμερισμάτων – μαιζονετών αμφότερα σε καθεστώς ελεύθερης πολεοδομίας (το “Έργο”)».
Με το ίδιο συμφωνητικό, ο Ρέστης αναθέτει τη μελέτη του “Έργου” στον Στάικο με αμοιβή τριών εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, δύο μέρες μετά την υπογραφή της σύμβασης και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2005, ο Στάικος εμφανίζεται στην Alpha Bank, όπως αποδεικνύεται από το «εξτρέ» που δημοσιεύει το directnews.gr και εισπράττει ως προκαταβολή το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ξυλοδαρμός του Στάικου και η… υπεύθυνη δήλωση
… Τέσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Μπάμπης Στάικος κακοποιείται βάναυσα από… άγνωστους, μέχρι στιγμής, δράστες και μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο METROPOLITAN.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 ο αρχιτέκτονας μηχανικός εμφανίζεται, μαζί με ανθρώπους του Βίκτωρα Ρέστη, στο ΚΕΠ Παλαιού Φαλήρου και βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής του σε υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει τα εξής:

α) Ότι αυτός ήταν που πρότεινε στον εφοπλιστή την αγορά των περίπου 300 στρεμμάτων στο Κορωπί «ως πλέον ενδιαφέρουσα καθώς επίκειτο, δυνάμει πληροφοριών μου από το θείο μου τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά, να ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως, με αποτέλεσμα το κέρδος από τις μετέπειτα πωλήσεις αυτής να είναι τεράστιο».

β) Ότι ο ίδιος επίσης του πρότεινε να επενδύσει σε έκταση δημοσίου κτήματος 1.800 περίπου στρεμμάτων στη Βάρη Αττικής, που τη νομή είχε ο συνεταιρισμός κτηνοτρόφων αφού, μέσω του θείου του, μπορούσε να αλλάξει τους όρους χρήσης και να περιέλθει στην κυριότητα του Β. Ρέστη.

γ) Για τις “δουλειές” αυτές, στην ίδια υπεύθυνη δήλωση ο Στάικος βεβαιώνει ότι εισέπραξε συνολικά από τον Ρέστη «το ποσό των 37.895.000 ευρώ (για έξοδα και αμοιβές), το οποίο και μου καταβλήθηκε σταδιακά με μετρητά, επιταγές και εμβάσματα».

Τέλος, στη δήλωσή του υποστηρίζει, ότι τα χρήματα αυτά τα καρπώθηκε ο ίδιος με στενούς συνεργάτες του εφοπλιστή, τους οποίους κατονομάζει ότι συμμετείχαν στο “κόλπο” και ουδέποτε καταβλήθηκαν στο Γιώργο Σουφλιά ή σε άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Η έφοδος του εισαγγελέα και τα μεγάλα ερωτηματικά

Από τα παραπάνω προκύπτουν μεγάλα ερωτηματικά και ειδικότερα:
Ο Βίκτωρας Ρέστης είχε στα χέρια του την υπεύθυνη δήλωση του Στάικου από το 2009.
- Γιατί, δεν έδιωξε αμέσως τους στενούς συνεργάτες του, που τον παραπλάνησαν και του “έφαγαν” 38 εκατ. ευρώ, αλλά συνέχισε να τους διατηρεί σε θέσεις κλειδιά των εταιρειών μέχρι το 2011;
- Γιατί, δεν υπέβαλε επί δύο χρόνια μήνυση εναντίον τους αλλά το έκανε μόνον όταν πληροφορήθηκε (Ιούλιος 2011) ότι είναι εμπλεκόμενος σε βαθμό κακουργήματος στην έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου για τη «μαφία των ακινήτων»;
- Γιατί, αφού υποστηρίζει ότι ο Στάικος τον εξαπάτησε, δεν ενημέρωσε τον πρώην υπουργό Γιώργο Σουφλιά, ότι ο Στάικος εμφανίζεται ως ανηψιός του και παίρνει μίζες από επιχειρηματίες και εφοπλιστές στο όνομά του;
- Γιατί, στη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Στάικου και των υποτιθέμενων ή όχι συνεργών του, ενώ παραδέχεται ότι του κατέβαλε περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ, δεν προσκόμισε τα σχετικά παραστατικά που να αποδεικνύουν τη διαδρομή τους;
- Μήπως, το ποσό αυτό αποτελεί ξέπλυμα μαύρου χρήματος;
Αυτά προς το παρόν…

Πηγή: directnews
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Χρυσό» έκανε ο Βίκτωρας Ρέστης, τον εμφανιζόμενο ως ανηψιό του Γιώργου Σουφλιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">