ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρατσιστική και αυθαίρετη πολιτική απόφαση της Διοίκησης

Στις 16/09/2013 είχα δημοσιεύσει δυο διαφορετικές εκδοχές για το ίδιο ζήτημα σύμφωνα με όσα είχαν γράψει η κ. Χριστίνα Σιδέρη, και η Αφροδίτη Τζιαντζή.

Θέλω να τονίσω οτι σε συγεκριμένα ζητήματα όπως είναι ''το γράμμα του νόμου'' που είναι ο απόλυτος καθρέφτης του πολιτισμικού επιπέδου μιάς χώρας, με νόμους των οποίων το πνεύμα μπορεί να είναι και ανοησία, δεδομένου οτι ο νομοθέτης δεν εχει προσλαμβάνουσες και βιώματα ώστε να καθορίσει τα κριτήρια εφαρμογής. (Δεν είναι άνεργος ο νομοθέτης) Κάτι ανάλογο ισχύει σχεδόν στο σύνολο της αντιλήψεως  των συμπολιτών μας, και είναι απο δύσκολο μέχρι απίθανο να καθοριστεί η χρυσή τομή.

Οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές, και το απέδειξαν τις τελευταίες δεκαετίες παρέχοντας εργασία σε εκατομμύρια αλλοδαπούς. Δεδομένου οτι σήμερα στην Ελληνική πραγματικότητα έχουμε 30% ανεργία Ελλήνων/ιων, ο νομοθέτης όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτικός και επ' ουδενί ανεύθυνος.

Όταν οι φορολογούμενοι πολίτες παρέχουν στον νομοθέτη τα χρήματα τους, επιθυμούν το βέλτιστο και δημοκρατικό. (Μπορούμε κάλλιστα να υποκρινόμαστε όλοι, γνωρίζουμε όμως οτι επι πολλά χρόνια σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις αλλοδαπών που παρέχετε εργασία, μαύρη και αδήλωτη, το σύνολο των χρημάτων φεύγουν απο την χώρα μας πρός τρίτες χώρες, δεδομένης της εθνικής οικονομίας)

Κύρια Μερίκου στη τοπική μας κοινωνία έχουμε τρείς χιλιάδες δημότες μακροχρόνια ανέργους, ποιοί εχουν υποχρέωση έναντι αυτών των ανθρώπων;

Πότε έστω και ένας απο αυτη τη πολιτεία ενδιαφέρθηκε και ρώτησε κάτω απο ποιές συνθήκες διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι;

Όλοι και όλες έχετε αποδεχθεί και ''κλείνετε το μάτι'' στο καθεστώς των διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε που εδρεώθηκαν με τη στήριξη πολιτευτών, μπορείτε να μας πείτε πότε και ποιοι ενδιαφέρθηκαν μετά απο σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων στη τοπική μας κοινωνία για το δημότη Γλυφάδας; (Aκόμα και μετά απο πρωτοκολλημένες αιτήσεις στον δήμο Γλυφάδας)


Το θέμα είναι να δείξουμε οτι είμαστε αντιρατσιστές; Eίμαστε αποδεδειγμένα, μήπως όμως υφίστατε ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ έναντι των ΕΛΛΗΝΩΝ; 


ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Μόνο κατασχέσεις για τον πρωτεργάτη ενός χώρου, μιάς χώρας. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ''; Ποιές ήταν και είναι οι υποχρεώσεις των πολιτευομένων;

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' και σαφής παραβίαση του Συντάγματος; 

ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, η να έχουμε κόμματα κ. Μερίκου για την ισχύ των αυτονόητων και του Συντάγματος;



ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

Η κ. Παγώνα Μερίκου - δημοτικός σύμβουλος - αποσαφηνίζει οτι  η καταγγελία αναφερόταν στην ρατσιστική και  αυθαίρετη πολιτική απόφαση της Διοίκησης να απολύσει αλλοδαπούς.

Δήλωσε: Η καταγγελία μου αναφερόταν στην ρατσιστική και αυθαίρετη πολιτική απόφαση της Διοίκησης να απολύσει αλλοδαπούς εργαζόμενους καθαριστές/ριες που εργάζονται με συνέπεια χρόνια σε σχολεία της Γλυφάδας, στο όνομα της εντοπιότητας.

Θεώρησα ότι εκτός από ρατσιστική η απόφαση αυτή είναι και αυθαίρετη, διότι οι συμβάσεις με τις οποίες γίνονται οι προσλήψεις, και οι οποίες ισχύουν μέχρι το 2015, δεν προβλέπουν κανένα κριτήριο εντοπιότητας, ή εθνικής προέλευσης.

Η καταγγελία μου δηλαδή ήταν στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή στην οποία αναφέρετε  η  Χριστίνα Σιδέρη. 

Παγώνα Μερίκου
Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας»

Το δημοσίευμα 16/09/2013.


Δείτε στη συνέχεια πως μπορούν να υπάρχουν δυο διαφορετικές εκδοχές για το ίδιο θέμα.

Το ότι θα έλεγα ΜΠΡΑΒΟ σε κομμουνιστή, δεν το περίμενα ποτέ. 

Το ότι θα ενεργούσε πιο Εθνικά από δεξιούς, ούτε και αυτό. Χίλια μπράβο λοιπόν στην κα Παγώνα Μερίκου δημοτική σύμβουλο Γλυφάδας από παράταξη που είχε το χρίσμα του ΚΚΕ και που όρθωσε το ανάστημα της απέναντι στον Κ. Κόκκορη τον περιβόητο πια Δήμαρχο Γλυφάδας, ο οποίος προσλαμβάνει στο Δήμο αλλοδαπούς, όταν οι Έλληνες πεινάνε. 

Ο κα Μερίκου ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά να σταματήσει ο Δήμος να προσλαμβάνει αλλοδαπούς, όταν υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες που έχουν κάνει αίτηση για τις ίδιες θέσεις. Τι απάντησε ο βλαχοδήμαρχος Γλυφάδας; 

Την έγραψε απλά στα *&$^%@%*&, όπως και όλους τις πολίτες της Γλυφάδας.

Χριστίνα Σιδέρη
Απο ανάρτηση που έγινε στο Glyfadaweb facebook

Δουλειά μόνο για δημότες στο δήμο Γλυφάδας 

Η δημοτική αρχή απέλυσε τρεις εργαζόμενους αλβανικής καταγωγής για να προχωρήσει σε ρατσιστικές προσλήψεις, με κοινωνικό προσωπείο.

Χωρίς δουλειά έμειναν τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι στην καθαριότητα σε Δημοτικά Σχολεία της Γλυφάδας, μαθαίνοντας την ημέρα του αγιασμού ότι η σύμβασή τους δεν πρόκειται να ανανεωθεί. 
Η εξήγηση που δόθηκε στους διευθυντές των σχολείων από τον δήμο είναι ότι «είναι αλλοδαποί και ότι θα φέρουμε δικούς μας ανθρώπους για δώσουμε ψωμί σε ανθρώπους της Γλυφάδας». 

Οι εργαζόμενοι, δύο άντρες και μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, ζουν νόμιμα πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργάζονται από 6 ώς 14 χρόνια στα ίδια σχολεία, όντας κατά γενική ομολογία εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Η μονομερής ρατσιστική απόφαση της δημοτικής αρχής, με την οποία διαφώνησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και διδασκόντων. 

«Σε κανένα σημείο η εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών για τις πρόσληψη καθαριστών δεν κάνει λόγο για εντοπιότητα και εθνικότητα. Πρόκειται ξεκάθαρα για ρατσιστική αντίληψη, αλλά και για μια παράνομη πράξη, αφού για να έχει ισχύ η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία από τη σχολική επιτροπή, με τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών. 

Οι διευθυντές διαφωνούν κατηγορηματικά και τα μέλη της σχολικής επιτροπής δεν γνώριζαν καν το θέμα», λέει στην «Εφ.Συν.» ο αντιπρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων Γλυφάδας - Βούλας- Βουλιαγμένης Γιάννης Ψαριώτης, μέλος της δημοτικής επιτροπής παιδείας. «Κι εγώ μένω Αλιμο, αλλά δουλεύω στη Γλυφάδα 20 χρόνια. 

Πρέπει να διώξουν και μένα; Στην τοπική κοινωνία υπάρχει η έννοια της αδικίας και θα αντιδράσουμε δυναμικά καθώς δεν τηρήθηκε η νομιμότητα», μας λέει. 

Ανεργος μένει ο 58χρονος Θωμάς, που ζει 20 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και η σύζυγός του: «Δουλεύω 14 χρόνια στο ίδιο σχολείο και το αγαπάω. Εχω άδεια διαμονής αορίστου χρόνου. Αν δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου θα το καταλάβαινα, αλλά τώρα δεν καταλαβαίνω. Τι θα απογίνουμε;» 
«Δεν είναι ρατσισμός, αλλά κοινωνική ευαισθησία. Εχουν προτεραιότητα οι δημότες και οι άνεργες και ταλαιπωρημένες οικογένειες», είπε στην «Εφ.Συν.» η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Βουγιουκλή. 

Μόνο που η κοινωνική πολιτική του δημάρχου Κώστα Κόκκορη δεν είναι παρά η εφαρμογή του χρυσαυγίτικου δόγματος «δουλειές μόνο για Ελληνες», σε επίπεδο δήμου, με έντονο άρωμα ψηφοθηρίας εν όψει δημοτικών εκλογών. 

Αφροδίτη Τζιαντζή 
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρατσιστική και αυθαίρετη πολιτική απόφαση της Διοίκησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">