ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εγινε σχολείο η Βίλα Αμαλίας;

Του Μάκη Διόγου

Με αφορμή τη σημερινή πρώτη σχολική μέρα

Τον Δεκέμβρη του 2012 σε μια (και καλά...) εντυπωσιακή ενέργεια η αστυνομία με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Αθηναίων (και με πρόφαση καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών) εκκένωσε (sic) τη Βίλα Αμαλίας, τη παλαιότερη αναρχική κατάληψη στέγης & εναλλακτικής κουλτούρας στην Αθήνα. Για τον κύριο Δένδια και την ελληνική αστυνομία δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις. 

Η Βίλα Αμαλίας ενοχλούσε τους ακροδεξιούς σε όλες τις εκδοχές τους και με κουστούμι και με αρβύλες! Ομως ο Δένδιας δεν έμεινε στην Βίλα Αμαλίας. Από τότε με ένα μπαραζ επιδρομών προσπαθεί να κλείσουν όλες τις αυτόνομες καταλήψεις σε μια επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και επιβολής του ακροδεξιού πολιτικού σχεδιασμού που εκπορεύεται από το Μαξιμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. 


Αν για τον Δένδια και την ακροδεξιά ΝΔ δεν έχω καμία αμφιβολία, η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ήταν πραγματικά μια απογοήτευση. Ο άνθρωπος που διεκδίκησε (και κέρδισε...) το Δήμο της Αθήνας ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων και του διαφορετικού σε όλες τις κοινωνικές εκδοχές (προσωπικό, πολιτικό, θρησκευτικό...), έβαλε πλάτη σε μια ακροδεξιά πολιτική φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής, στη προκειμένη περίπτωση αυτής των αναρχικών. Ηταν πραγματικά θλιβερό. Και δεν ήταν μόνο αυτό.


Ηταν και η υποκρισία τουμ (που θύμιζε πολιτικάντη χειρίστου είδους) σχετικά με τη χρήση του κτιρίου της Βίλας Αμαλίας. Λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή των αστυνομικών και την εκκένωση της κατάληψης ο Γ. Καμίνης δήλωνε ότι η Βίλα Αμαλίας θα ξαναγίνει σχολείο, στο πλαίσιο αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.Μάλιστα είχε τονίσει ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι ύψους 35,5 εκατ. ευρώ, και θα ενταχθούν άλλα 15 έργα (μεταξύ αυτών είχε αναφέρει και το Σεράφειο Κολυμβητήριο στη περιοχή Ρουφ που φυσικά παραμένει ένα οικόπεδο χωρίς τη παραμικρή ένδειξη ότι θα ξανακτισθεί εκεί το κολυμβητήριο που μεγάλωσε γενιές και γενιές...). Η Βίλα Αμαλίας δεν έγινε σχολείο. Οπως και δεν ξανακτίσθηκε το Σεράφειο Κολημβητήριο. Γιατί αν ο Δήμος Αθηναίων ήθελε να κάνει τη Βίλα Αμαλίας και πάλι σχολείο θα το είχε κάνει δεκαετίες πριν. Ομως εκείνο που ήθελαν (και ο Δένδιας και ο Καμίνης) ήταν να "κλείσει" η ενοχλητική για την συστημική του κουλτούρα κατάληψη.
Σήμερα Τετάρτη 11/9 άνοιξαν τα σχολεία όλης της χώρας. Αλήθεια κύριε Καμίνη γιατί δεν πήγατε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο που "στεγάζεται" στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν και προτιμήσατε να παραστείτε σε αγιασμό σε σχολειο στο Παγκράτι;

Υ.Γ. Εχουμε καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Σαμαράς και η παρέα του θέλουν να επιβάλουν στη χώρα "νόμο & τάξη" στοχοποιόντας κάθε διαφορετική άποψη σε πολιτικό & κοινωνικό επίπεδο. Πολλές φορές σ' αυτή τους την "προσπάθεια" βρίσκουν αρωγούς διάφορους δημάρχους (όπως τον Καμίνη στη περίπτωση της Βίλας Αμαλίας). Ομως "Ησυχία, τάξη και ασφάλεια" χωρίς προπαγάνδα δεν υπάρχει, το γνωρίζουμε. Στη προκειμένη περίπτωση το επίπεδο της προπαγάνδας του Σαμαρά είναι για γέλια. Μιλώντας στη ΔΕΘ ο Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε «ακόμα κι όταν μπήκε η Αστυνομία στα Γιάννενα, σε κτίριο δημόσιου νοσοκομείου που –αν είναι δυνατόν!– είχαν καταλάβει οι αναρχικοί και κρατούσαν από το 2008». Φυσικά ΚΑΝΕΝΑ δημόσιο νοσοκομείο δεν είχαν καταλάβει οι Αναρχικοί στα Γιάννενα. Η Κατάληψη "Αντιβίωση" στεγαζόταν στο εγκαταλειμμένο εδώ και πολλά χρόνια (με κάποια κτίρια υπό κατεδάφιση) "παλιό Χατζηκώστα" που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το νέο νοσκομείο "Χατζηκώστα". Ενα κτίριο στο οποίο οι καταληψίες έδωσαν ζωή με τη κοινωνική και πολιτιστική τους δράση. Αλλά είπαμε. "Νόμο και Τάξη δεν επιβάλλεις χωρίς προπαγάνδα. Κάτι ήξερε ο Γκαίμπελς....
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εγινε σχολείο η Βίλα Αμαλίας; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">