ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣ

Συνάντηση είχε χθές στις 18:30 το απόγευμα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Διαδρομή» Στέλιος Δίβαρης, με τον Υπουργό Εσωτερικών αξιότιμο κ. Μιχελάκη Ιωάννη.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και συζητήθηκαν τοπικά προβλήματα της Γλυφάδας καθώς και το σχέδιο του Υπουργού για το νέο εκλογικό νόμο.

Μετά την έξοδό του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Δίβαρης έκανε τις εξής δηλώσεις:
«Θεωρώ ότι, το νέο νομοσχέδιο είναι στο σωστό δρόμο ώστε να απαγκιστρωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση από το σφικτό κομματικό στραγγαλισμό. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους, να επιλέξουν άξιους εκπροσώπους από όλους τους χώρους.

Η ψήφος του καθενός αποκτά μεγάλη ανεξαρτησία και δύναμη. Δίνεται η ευκαιρία να ασχοληθούν άξιοι άνθρωποι, που το υπάρχον σύστημα τους αποθάρρυνε από το να εκτεθούν σε ψηφοφορία.

Ο ψηφοφόρος που έχει μία συγγένεια ή εκτίμηση προς ένα Δημοτικό Σύμβουλο δεν είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει έμμεσα και το Δήμαρχο που θα επιλέξει ο φίλος ή συγγενής του, ούτε να εξαντλήσει τις άλλες επιλογές του στους προεπιλεγμένους από την παράταξη υποψηφίους αλλά μπορεί να ψηφίζει και άξιους ανθρώπους άλλων χώρων. Δίνεται δηλαδή η δυνατότητα του σπασίματος των κομματικών γραμμών.

Νομίζω είναι η ευκαιρία να συμμετέχουν περισσότεροι άξιοι και καταρτισμένοι πολίτες στη διοίκηση, που αρνούνταν ή αδυνατούσαν να παίξουν με τους γνωστούς κανόνες των συμμαχιών. Από την άλλη, οι καταξιωμένοι και αποδεδειγμένα ικανοί Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν απειλούνται από το να επανεκλεγούν.»
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΔΙΒΑΡΗΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">