ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούονται πλέον ανοιχτά για το θέμα της Συρίας

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Σύνοδο του G20 την ερχόμενη Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί σε κλίμα... ψυχροπολεμικό. Πούτιν και Ομπάμα πρόκειται να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο σε μια ιδιαιτέρως τεταμένη χρονική στιγμή, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούονται πλέον ανοιχτά για το θέμα της Συρίας.

Δεδομένου  ότι το Κογκρέσο δείχνει να μην έχει πειστεί ακόμη για την αναγκαιότητα μιας επίθεσης, ο Ομπάμα και το επιτελείο του έχουν ξεκινήσει εκστρατεία πίεσης, σε μια προσπάθεια να κάμψουν τις όποιες αμφιβολίες και να εξασφαλίσουν θετική ψήφο υπέρ της επέμβασης σε Βουλή και Γερουσία.



Εν το μεταξύ ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι κατακρίνει ανοιχτά την απόφαση του προέδρου τον ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για μία επέμβαση στη Συρία, χαρακτηρίζοντας μία τέτοια επίθεση ως «έγκλημα πολέμου».

Ο Τσομσκι, απαντώντας στις πρακτικές του Ομπάμα δήλωσε στη Huffington Post «αν η αμερικανική ηγεσία επιτεθεί στη Συρία χωρίς την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι έγκλημα πολέμου, ανεξάρτητα από την έγκριση του Κογκρέσου» και πρόσθεσε ότι «καθώς η διεθνής υποστήριξη για την απόφαση του Ομπάμα να επιτεθεί στη Συρία έχει καταρρεύσει, μαζί με την αξιοπιστία των ισχυρισμών της κυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει επιστρέψει στο τυπικό πρόσχημα για τα εγκλήματα πολέμου, όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει: την αξιοπιστία των απειλών της να αυτο-ορίζεται αστυνομία του κόσμου»

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούονται πλέον ανοιχτά για το θέμα της Συρίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">