ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Επίσκεψη στη Μυτιλήνη

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Επίσκεψη στη Μυτιλήνη του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο υπουργός επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου συναντήθηκε με στελέχη του Λιμενικού Σώματος ενώ επιβιβάστηκε σε σκάφος που πραγματοποίησε περιπολία στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας. 

Έχοντας έτσι άμεση επαφή τόσο με το πλήρωμα του σκάφους όσο και άμεση ενημέρωση για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη που επιχειρούν στη θάλασσα. Ιδιαίτερα μάλιστα αντιμετωπίζοντας το μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών που τους τελευταίους μήνες εκδηλώθηκε ξανά προς τα νησιά του βορειοανατολικού κυρίως Αιγαίου.

«Αυτά τα παιδιά επωμίζονται ένα βαρύ και παράλληλα εθνικό καθήκον να επιτηρούν και να αποτρέπουν την είσοδο παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα μας. Έχουν υποστεί περικοπές και θυσίες αλλά δε ζητούν τίποτα. Το ελάχιστο γι αυτά τα παιδιά είναι η αναγνώριση του έργου τους και η ηθική τους ανταμοιβή. Αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός αποβιβαζόμενος του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αιτιολόγησε πρόσφατη απόφαση του να δημιουργηθούν χώροι προσωρινής υποδοχής των παράνομων μεταναστών μόνο για τις πρώτες 24 ή 48 ώρες παραμονής τους ώστε «να απομακρυνθούν οι εικόνες των μεταναστών από τα κεντρικά λιμάνια των νησιών μας και φυσικά της Μυτιλήνης. «Η σημερινή εικόνα κεντρικών σημείων των νησιών, με ανοργάνωτους χώρους υποδοχής παράνομων μεταναστών πρέπει να εξωραϊστεί» υπογράμμισε.

Τέλος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε με τους εργαζομένους της εδρεύουσας στη Μυτιλήνη γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως είπε δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός στο υπουργείο για κατάργηση της γραμματείας, καθώς «αποτελεί πλούτο για τη νησιωτική πολιτική και η ύπαρξη της είναι κομβική ευρύτερα για τη νησιωτικότητα της χώρας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Επίσκεψη στη Μυτιλήνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">