ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες χωρίς αποζημιώσεις ζητά η τρόικα

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Νέες φωτιές ανάβει η τρόικα στην κυβέρνηση, απορρίπτοντας ως «μη ρεαλιστικές και βιώσιμες» τις προτάσεις της Αθήνας για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ). 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών προκρίνουν το μοντέλο της πτώχευσης, ζητώντας να κλείσουν οι εταιρείες και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς καν να αποζημιωθούν, όπως αποκάλυψε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Τις απαιτήσεις αυτές η τρόικα γνωστοποίησε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο υπουργείο Οικονομικών χτες (Δευτέρα) το απόγευμα.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο και υπό τα νέα δεδομένα έγινε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών και Αμυνας, και συνεργάτες του πρωθυπουργού.


«Οι μάσκες έπεσαν» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για την «τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου», για τον οποίο «όλες οι ελληνικές τροϊκανές κυβέρνησης είναι συνένοχες».

Ειδικότερα, οι βουλευτές και μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Βαρεμένος, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, δήλωσαν:

«Το 'λουκέτο' που αποφάσισε η τρόικα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και ανακοίνωσε στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες μέσω email, όπως λένε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ενός θανάτου στον οποίο όλες οι ελληνικές τροϊκανές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες και συνένοχες.»

» Οι μάσκες έπεσαν. Το 'ευεργετικό' κυβερνητικό σχέδιο, όπως η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Φ.Γεννηματά χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο σαλαμοποίησης, διάλυσης και ξεπουλήματος της αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΕΛΒΟ και το 'σπάσιμο' και αναδιάρθρωση στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, δεν έγινε δεκτό από τους τροϊκανούς επικυρίαρχους που ζητούν, εδώ και τώρα, κλείσιμο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό ακόμα και το θέμα των αποζημιώσεων των ήδη επί οκτώ (8) μήνες απλήρωτων εργαζόμενων.»

» Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όλες οι προηγούμενες φέρουν την πλήρη, την απόλυτη ευθύνη για τον αφανισμό της αμυντικής βιομηχανίας. Εφαρμόζοντας τις επιταγές πιστωτών και τοκογλύφων, συμμετείχαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν τη σημερινή εξέλιξη, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τη δέσμευση που ψήφισαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2011 για ξεπούλημα των ΕΑΣ ως προαπαιτούμενο (prior action) για τη συνέχιση της δανειοδότησης της χώρας, και επεκτείνοντάς τη μάλιστα και στους υπόλοιπους ομίλους της αμυντικής βιομηχανίας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι επικίνδυνη για τον λαό και τον τόπο. Είναι επικίνδυνη για την εθνική άμυνα της χώρας. Κάτω τα χέρια από την ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, στη ΕΛΒΟ, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που τους έχουν κηρύξει πόλεμο να κλείσουν, μια και καλή, την πόρτα σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση» καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λουκέτο στις αμυντικές βιομηχανίες χωρίς αποζημιώσεις ζητά η τρόικα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">