ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα χέρια της Microsoft η Nokia

ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

H Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Nokia και τις άδειες χρήσης των κατοχυρωμένων τεχνολογιών της προσφέροντας 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Στην Microsoft θα επιστρέψει ο διευθύνοντας σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας, Στέφεν Έλοπ, ο άνθρωπος που τον Φεβρουάριο του 2011 είχε υπογράψει την συμφωνία που θα έφερνε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft στα smartphone της Nokia. Την συμφωνία είχε συνυπογράψει ο Στήβεν Μπάλμπερ, ο οποίος αποχωρεί εντός 12μήνου από την Microsoft, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον υπό αναζήτηση διάδοχό του για την αναμόρφωση της Microsoft σε μια εταιρεία «συσκευών και υπηρεσιών».

Η πώληση του τμήματος συσκευών της Nokia θεωρείται επί της ουσία και η έξοδός της από την αγορά κινητών τηλεφώνων, μια αγορά στην οποία κυριάρχισε επί σειρά ετών.
  Το τίμημα για την εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Nokia αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των πωλήσεών της το 2012, εντούτοις οι αναλυτές της αγοράς δεν σπεύδουν να μιλήσουν για υποτίμηση της αξία του. Κι αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια η Nokia χάνει διαρκώς μερίδιο αγοράς και κέρδη.

  Μετά την εξαγορά από την Microsoft, η δραστηριότητα της Nokia θα περιοριστεί στα δίκτυα, την πλοήγηση και την χορήγηση αδειών για τις πατέντες της. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Στα χέρια της Microsoft η Nokia Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
  f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">