ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πετυχημένη η απεργία των ενοικιαζόμενων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πετυχημένη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του Δανειζόμενου Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα.
 Αθήνα 17/10/2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία του Σύλλογου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, με αίτημα την ανάκληση των τελευταίων απολύσεων, που από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν φτάσει τις δώδεκα. Στις καταγγελίες του Συλλόγου προς την Επιθεώρηση Εργασίας, οι εκπρόσωποι της ΕΤΕ απαντούν επιμόνως ότι ουδεμία σχέση έχουν με τους εργαζόμενους που μέσω εταιρειών εργάζονται για την Τράπεζα, κάποιοι-ες μάλιστα εδώ και δεκαοχτώ χρόνια! Από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι, οι απεργοί και οι συμπαραστάτες τους, κατάφεραν να μπλοκάρουν τις βάρδιες του contact center της Εθνικής στην Καλλιθέα και να μην εργαστεί σχεδόν κανένας ενοικιαζόμενος.

Στο πλευρό των απεργών στην είσοδο του κτιρίου, βρέθηκαν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, όπως του ΣΕΤΤΕΑ και του Βιβλίου Χάρτου (ανάμεσά τους και η πρόσφατα απολυμένη συνάδελφος από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι), μέλη της Διοίκησης του ΕΚΑ, συνδικαλιστικά στελέχη από παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη των νέων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η βουλευτής Α΄ ΑΘήνας Μαρία Μπόλαρη.

Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος των μόνιμων υπαλλήλων της Εθνικής δε συμμετείχε στην απεργία, δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι από το τακτικό προσωπικό, που ενίσχυσαν το απεργιακό ταμείο των συναδέλφων τους πριν προσέλθουν στην εργασίας τους, σε μια πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης και ακύρωσης των διαιρέσεων που υποδαυλίζουν οι διοικήσεις των τραπεζών.

Στο όνομα της κρίσης και του χρέους, οι εργοδότες, απελευθερωμένοι από τους μνημονιακούς νόμους της κυβέρνησης, στοχεύουν σε μισθούς 300 ευρώ και σε δουλειά χωρίς δικαιώματα. Παράλληλα, εν όψει των χιλιάδων απολύσεων που αναμένονται εξαιτίας των «αναδιαρθρώσεων» στον τραπεζικό κλάδο, πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Όμως, η επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης αποδεικνύει  τη δύναμη της συλλογικότητας και στους πιο δύσκολους εργασιακούς χώρους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επείγει η ανάγκη για κοινούς αγώνες μόνιμου και ενοικιαζόμενου προσωπικού στις τράπεζες, για συντονισμένες απεργίες, που θα απαντήσουν στις μαζικές απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία και τους μισθούς πείνας. Μόνο με τέτοιες διαδικασίες στο εργατικό κίνημα και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα ξηλώσει το απαράδεκτο καθεστώς της προσωρινής απασχόλησης και θα επαναφέρει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα μπορούμε να ανατρέψουμε την ολομέτωπη επίθεση των οικονομικών και πολιτικών ελίτ, ενάντια στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πετυχημένη η απεργία των ενοικιαζόμενων της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">