ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»: διαμαρτυρία μαθητών απ' όλη την Αθήνα (φωτογραφίες)


Κινητοποίηση στα Προπύλαια από μαθητές ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου - πορεία και από φοιτητικούς συλλόγους και διοικητικούς υπαλλήλους

Μαθητές απ' όλη την Αθήνα βρέθηκαν στους δρόμους ενάντια στο «Νέο Λύκειο». Παράλληλα, φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν ενάντια στη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου.  (πληροφορίες - φωτογραφίες: @dromografos):

13:30 Φοιτητικοί σύλλογοι και διοικητικοί υπάλληλοι ενώνονται με τους μαθητές:

11:45 Σε εξέλιξη η πορεία από τα Προπύλαια:
 
 
 
Το κάλεσμα του Συνοτνιστικού μαθητών Αθήνας για τη σημερινή διαδήλωση:
 
Συμμαθητές, συμμαθήτριες
 
Πόσο ακόμα θα είμαστε παρατηρητές της επίθεσης που εξαπολύουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ στις ζωές μας; Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είδαμε τους γονείς μας να απολύονται και τα αδέρφια μας να φεύγουν μετανάστες. Παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία από την πείνα, μπάτσους να ρίχνουν δακρυγόνα στους μαθητές της Ιερισσού, τους αγώνες μας να καταστέλλονται βίαια και να ποινικοποιούνται. 
Τον Παύλο να πέφτει νεκρός από χέρι φασίστα.

Τώρα στο στόχαστρο είναι η εκπαίδευση! Με το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», που ψηφίστηκε μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, επιβάλουν:
• Πανελλαδικές προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου με συντελεστή για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή, το γενικό λύκειο θα είναι για λίγους, γι’ αυτούς που θα’ χουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια από την πρώτη Λυκείου.
• Απεριόριστη ύλη στις Πανελλαδικές, αφού το 50% των θεμάτων θα επιλέγεται από τράπεζα θεμάτων, δηλαδή όχι από τους καθηγητές μας, αλλά από πανεπιστημιακούς κι άλλους «ειδικούς». 
Με λίγα λόγια θέλουν να πετάξουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έξω από το Γενικό Λύκειο και που  να τα οδηγήσουν; Στην Τεχνική εκπαίδευση, στην οποία:
• Καταργούνται ειδικότητες και μαθήματα γενικής παιδείας και εισάγεται η «μαθητεία», η σχεδόν απλήρωτη εργασία χωρίς δικαιώματα. Το σχολείο μετατρέπεται σε προθάλαμο των επιχειρήσεων και οι μαθητές σε υπερεξειδικευμένους εργάτες.
Παράλληλα, επιστρατεύουν τους καθηγητές μας, προωθούν την «αξιολόγηση», τους απολύουν!
Επιπλέον, καθημερινά φασιστικοποιούν τις ζωές μας! Η πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης χρησιμοποιεί τα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα για να μας αποπροσανατολίζει και να τρομοκρατεί τους λαϊκούς αγώνες. Γιατί, η Χρυσή Αυγή δεν είναι «αντισυστημική», αλλά μαντρόσκυλο του συστήματος! Αυτό γίνεται ξεκάθαρο, άλλωστε, και από τη δολοφονία του αντιφασίστα-αγωνιστή Παύλου Φύσσα!
Φτάνει πια! 
Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε! Διεκδικούμε τα δικαίωματά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, στη δουλειά (κι όχι στη δουλεία), στη ζωή με αξιοπρέπεια, το δικαίωμά μας να ονειρευόμαστε! 
 
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»! ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Κανένας μαθητής έξω απ΄τα σχολεία - Κανείς καθηγητής στην ανεργία!
Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία!
Θέλουμε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία!
Έξω ο φασισμός από τα σχολεία και τις ζωές μας!
Θα απαντήσουμε με γενικές συνελεύσεις, μαζικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις!

Όλοι αυτή την Πέμπτη 3 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στα Προπύλαια!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»: διαμαρτυρία μαθητών απ' όλη την Αθήνα (φωτογραφίες) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">