ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομία


Τριπλή αμφισβήτηση των εκτιμήσεων για την οικονομία έχει έρθει για την κυβέρνηση, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι "το success story γκρεμίζεται συθέμελα", ειδικά μετά τον κόλαφο από ΔΝΤ, Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής.
"Η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως", σχολιάσει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι "Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος –ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δις αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων".
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι "ο σημερινός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξη του στο περιοδικό (2012 )«ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με την τότε ιδιότητα του ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ είχε πει: "Από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη. Τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1%".
Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Στουρνάρας "είναι συνεπής ως προς την αστοχία των προβλέψεων του". "Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα διαλύει τους επικοινωνιακούς μύθους της κυβέρνησης και δεν εξωραΐζεται με λογιστικές αλχημείας και ευχές", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι "η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με παράλληλη εγκατάλειψη των ακραίων πολιτικών 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">