ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Μιχελάκης: Παύει πια ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως οι συνθήκες για να συζητηθεί η μεταφορά του φόρου ακινήτων στους δήμους είναι ώριμες, ενώ, όπως είπε θα πάψει έτσι ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος.

«Το ποσό που προϋπολογίζει το κράτος να εισπράξει από τον φόρο ακινήτων, αντιστοιχεί σχεδόν στο ποσό που δίνει το κράτος στους δήμους, περίπου 3 δισ. ευρώ. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορέσει να μπει στο τραπέζι και να ξεκινήσει άμεσα η συζήτησή του», δήλωσε σε ραδιοσταθμό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Τόνισε πως «κάποτε θα πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα η είσπραξη του φόρου ακινήτων να γίνεται από τους ΟΤΑ. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο όπου εφαρμόζεται αυτό το σύστημα ο φόρος είναι ανταποδοτικός».

Εξήγησε ότι «ανάλογα με το τι ποιότητα υπηρεσιών θέλει να έχει ένας δήμος, θα ορίζει και το ύψος του φόρου που θα μπαίνει πάνω στα ακίνητα. Ο κάθε δήμος θα μπορεί και μέσα στα όρια του να ορίσει, αν το κρίνει σκόπιμο, διαφορετικό επίπεδο φορολογίας. Είναι ένα μέτρο που ενισχύει κατά πολύ την αυτοτέλεια των δήμων, γιατί παύει πια ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Μιχελάκης: Παύει πια ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">