ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΟΣ Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια τοποθέτηση


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τους οποίους δεν πρόκειται να στηρίξει το κόμμα του. Ο  στόχος του είναι μέσα από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να αναδείξει ένα δικό του πλούσιο στελεχιακό δυναμικό.

Tη διαφωνία του με τον προσδιορισμό «βλαχοδήμαρχοι» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε, ο βουλευτής του κόμματος, κ. Δημήτρης Τσουκαλάς.

Στη συνέχεια είδαμε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) Κώστας Ασκούνης.

«Σε μία περίοδο που όλοι οι Δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους Δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές»

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: O κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Στη συνέχεια θα αναφερθώ στην ουσιαστική πολιτική γύμνια και τις ύβρεις που αναπαράγουν τα κόμματα και οι μηχανισμοί τους ισοπεδώνοντας πλήρως κάθε έννοια δημοκρατίας,  θέτοντας υπ' όψιν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τα ακόλουθα.

α) Τα φαινόμενα των βλαχοδημάρχων δεν αφορούν αποκλειστικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διότι θα τα αναπαράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα όσων λαμβάνουν χώρα και συμβαίνουν από τα μέλη του στις τοπικές κοινωνίες.

β) Παρακολούθησα όσο περισσότερο μπορούσα τα εσωτερικά δρώμενα και διαδικασίες για εκλογή νέων αντιπροσώπων και στελεχών. Πραγματικά έχω ανάμικτα συναισθήματα και σαφώς όχι τις καλύτερες των εντυπώσεων. Τεκμηριωμένα η άποψη που σχημάτισα είναι πλήρως αντιφατική με το μοντέλο που οραματίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη τοπική αυτοδιοίκηση.

γ) Είμαι ο δημότης με εντοπιότητα μιας τοπικής κοινωνίας, δημοσιοποιώ σχεδόν καθημερινά απευθυνόμενος στο σύνολο, γνωρίζω όσο κανείς άλλος τις παθογένειες της τοπικής αυτοδιοικήσεως σε τοπικό επίπεδο, είμαι ο άμεσα βαλλόμενος των Μνημονιακών πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είμαι αυτός που πρώτος άνοιξα ραδιοφωνικά δημόσια μέτωπο κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής και πλήρωσα επανελλημένα με διώξεις και κατασχέσεις, και ουδείς με πρότεινε. 
Σύμφωνα με αυτά τα αυταπόδεικτα δεδομένα ποια μπορεί να είναι η προοπτική διαφοροποιήσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της χώρας μας;
Bλέποντας να δημιουργούνται συνιστώσες από άτομα που δεν διαθέτουν την εντοπιότητα, και κάθε μια να πρεσβεύει κάτι διαφορετικό χωρίς να υφίσταται μια ουσιώδης συνοχή, δεν είναι αυτονόητος ο χαρακτήρας της δομής αυτού του συνόλου;

Δεν συνεχίζω διότι ο στόχος ο δικός μου δεν είναι να κάνω ζημία στην Αριστερά και όσα πρεσβεύει, όμως υπογραμμίζω και τονίζω ότι συγκεκριμένες πρακτικές που παράγονται επί του παρόντος δεν έχουν να κάνουν ούτε με την Αριστερά, ούτε με το μοντέλο που οραματίζεται.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Δεν μου αρέσει το παρασκήνιο, δεν μου αρέσουν οι υπονομεύσεις, δεν μου αρέσουν οι συντεχνίες, πρεσβεύω τα πάντα όλα στο φως, τη συνοχή όλων για το βέλτιστο, και τελικά δεν έχω θέση σε συνιστώσες που σχηματίζονται.

Σε πλήρη αντίθεση με νοοτροπίες και πρακτικές κατακερματισμού τις οποίες βλέπω να παράγονται, προσωπικά πιστεύω στην ενιαιοποίηση και στην συνοχή ώστε με σύμπραξη όλων να υπάρξει ένα βέλτιστο παραγόμενο.

Αν κάποιοι δεν πιστεύουν σε όσα αναφέρω, και δεν αναγνωρίζουν το ρόλο που διαδραματίζει ο κάθε ένας από ένα σύνολο για το τελικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα θα είναι αμφισβητήσιμο απο το κοινωνικό σύνολο.

Επιτέλους ''δομήστε'' ένα ενιαίο κόμμα χωρίς συνιστώσες με διαφορετικές απόψεις ώστε να ισχύσει κάτι ανάλογο και στις τοπικές κοινωνίες.

Οι Δημοκρατικές διαδικασίες και η πολυσυλλεκτικότητα σαν ιδέα ακούγονται ιδανικά, αλλά στην πράξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν δίνοντας
ένα ιδανικό αποτέλεσμα, και προτιμάται κάτι λιγότερο δημοκρατικό..... έτσι ώστε να υπάρξουν πολλές όσο το δυνατό περισσότερο αρμονικές συνιστώσες ατόμων.

Ήδη έχουν γραφτεί αρκετά στον τύπο για όσα υφίστανται, άρα δεν αναφέρομαι σε κάτι άγνωστο για τους δημότες/ισσες Γλυφάδας

''Προτιμότερο να υπάρξει μια ανεξάρτητη παράταξη για μια ανεξάρτητη Γλυφάδα εφόσον θα συνεχίζονται οι παθογένειες του παρελθόντος''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΟΣ Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσια τοποθέτηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">