ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εργατική αλληλεγγύη: Το Πλημμελειοδικείο έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο για τη μήνυση του Χρυσαυγίτη


Το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο σήμερα, με εισήγηση του εισαγγελέα, έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο να εκδικάσει τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Ιωάννη Ανδριόπουλου σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα, δημοσιογράφου, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη. 
Μετά από μήνυση έμμισθου συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής έγινε η δίκη της εφημερίδας "εργατική αλληλεγγύη", μετά από μήνυση έμμισθου συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Από νωρίς εκατοντάδες συμπαραστάτες είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη της Ευελπίδων με πανό από σχολές της Αθήνας, την ΚΕΕΡΦΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Ένωση Μεταναστών Εργατών. Παρόντες στην αίθουσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι πρόεδροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΣΥ Καλφαγιάννης και Σαββίδης, οι δημοσιογράφοι Νάσος Μπράτσος, Δημήτρης Τρίμης και Δημήτρης Ψαρράς, ο καθηγητής Προκόπης Παπαστράτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς,  o Γιώργος Αναγνωστόπουλος ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας μεταφέροντας το ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Χάγιος και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.
Στην πύλη φωνάζονταν αντιφασιστικά συνθήματα και τελικά το Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με εισήγηση του εισαγγελέα, έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο να εκδικάσει τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Ιωάννη Ανδριόπουλου σε βάρος της Κατερίνας Θωίδου, του Τάσου Αναστασιάδη και του Πάνου Γκαργκάνα, δημοσιογράφου, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη αντίστοιχα. Η υπόθεση παραπέμπεται στην εισαγγελία για να ορίσει νέα δικάσιμο σε Τριμελές Πλημμελειοδικείο μέσα στους επόμενους επτά μήνες.



Σήμερα  Πέμπτη 12 Δεκέμβρη σύρθηκαν στα δικαστήρια μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση οι αντιφασίστες της Εργατικής Αλληλεγγύης.

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές στο κείμενο αλληλεγγύης κατά της χρυσαυγίτικης δίωξης σε βάρος της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη και  συγκεκριμένα  της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου, μέλους του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ, Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας και μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη και συντονιστή της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης.

Πάνω από 150 είναι οι φορείς του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, Δήμων, φοιτητικών συλλόγων, κοινοτήτων μεταναστών, κινήσεων και κομμάτων της αριστεράς.Διεθνώς σε πολλές χώρες οι διαμαρτυρίες έφτασαν στα ελληνικά προξενεία και τις πρεσβείες. Στο Λονδίνο οργανώνεται διαδήλωση αλληλεγγύης. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εργατική αλληλεγγύη: Το Πλημμελειοδικείο έκρινε τον εαυτό του αναρμόδιο για τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">