ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετά την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι πινακίου φακής σειρά έχει το Ελληνικό


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της Τρίτης και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε προτιμητέο επενδυτή την JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP, μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς  ύψους 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. 


Η διαγωνιστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων από τα αρμόδια όργανα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.



Η JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, από το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα, καθώς και τον τουρκικό κολοσσό Dogus ο οποίος μετέχει με ποσοστό 15%.



Για το Ελληνικό:

Ένα οικόπεδο 6.300 στρεμμάτων με μία νεότευκτη μαρίνα, δύο σταθμούς μετρό, μία γραμμή τραμ και δύο λεωφόρους, δεν είναι καλή επένδυση όπως μας λένε οι υποψήφιοι αγοραστές! Ζητείται λοιπόν από το Ελληνικό Δημόσιο να κατασκευάσει επιπλέον των υπαρχόντων έργων υποδομής μεταφορών (επεκτάσεις μετρό που ήδη κατασκευάζονται) και την υπόγεια σήραγγα Αργυρούπολης για να υπάρχει ευθεία σύνδεση με το διεθνές αεροδρόμιο και να υπογειοποιήσει τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο μήκος του πρώην αεροδρομίου. Το εκτιμώμενο κόστος των δύο νέων έργων είναι 1,5 δισ. για τη σήραγγα και 300 εκ. ευρώ για την υπογειοποίηση πλην του κόστους για την επέκταση του Μετρό.

Δεδομένων των ανωτέρω το όφελος είναι αμφίβολο, διότι αν δαπανηθούν αυτά τα χρήματα  σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Μπελαβίλας επίκουρος καθηγητής του ΕΜΠ....... Συμπεραίνουμε επομένως πως θα διατεθούν σε ζεστό χρήμα, κάπου 2 με 2,5 δισ. ευρώ για να εισπραχθεί τελικά γύρω στο *ένα με ενάμιση. 

*(Mε τα δεδομένα του παρόντος ούτε 500 εκατομμύρια)

Απο την πλευρά του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης έχουμε τα ακόλουθα:

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ χαρίζουν το Ελληνικό, εκδιώκουν δήμο και φορείς. Ο δήμος μας δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει χωρίς τις υποδομές που έχει στο πρώην αεροδρόμιο. Επομένως η μόνη επιλογή που υπάρχει είναι να παραμείνει σ'αυτές.

Ξεπουλάνε όσο - όσο! Τα 5 δισ. έγιναν 100 - 250 εκ. € Η προβαλλόμενη επί χρόνια ως εμβληματική αποκρατικοποίηση του μεγαλύτερου αστικού οικοπέδου στην Ευρώπη, που θα έφερνε στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ περί τα 5 δις ευρώ, θα εισφέρει τελικά...ψίχουλα: Από 100 (σύμφωνα με την εκτίμηση-σοκ του επενδυτικού οίκου Nomura) έως 250 εκατ. ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση! Ποσό, δηλαδή, ίσο με τους τόκους 6 έως 15 ημερών του δημοσίου χρέους!


Η προώθηση από τη μεριά του ΑΔΜΗΕ της κατασκευής, στον ίδιο χώρο όπου λειτουργεί το παράνομο ΚΥΤ Αργυρούπολης 150 KV, ενός νέου 400 KV. Οι κινητοποιήσεις λαού, φορέων και δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης τα προηγούμενα χρόνια, οι αποφάσεις του ΣτΕ, ακόμη και κάποιες δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, αγνοούνται με τον πιο επιδεικτικό τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ:

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Το Ελληνικό δεν πρέπει να πωληθεί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετά την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι πινακίου φακής σειρά έχει το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">