ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έκκληση για διεθνή διαμεσολάβηση


Η ουκρανική αντιπολίτευση απηύθυνε έκκληση χθες για διεθνή διαμεσολάβηση μετά τις άκαρπες συνομιλίες με τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την επέκταση των μαζικών διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ουκρανία: Εκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση στην κρίση
Ο πρώην πρωταθλητής του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο, ηγέτης του κόμματος Udar, δήλωσε ότι η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Ευρώπη.
"Ο Γιανουκόβιτς επέλεξε να κηρύξει πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού του αντί να σταματήσει την αντιπαράθεση. Πρέπει να τον σταματήσουμε", τόνισε ο Κλίτσκο.
Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν συνομιλίες χθες με τον Γιανουκόβιτς σε μια προσπάθεια να τον πιέσουν να εγκαταλείψει τις βίαιες τακτικές, να λάβει υπόψη του τα αιτήματα των διαδηλωτών και να προωθήσει δημοκρατικές ελευθερίες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Ουκρανία: Εκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση στην κρίση
"Θα σταθούμε δίπλα στο λαό της Ουκρανίας", τόνισε ο Κέρι.
Νωρίτερα χθες, ο ευρωπαίος Επίτροπος Στέφαν Φούλε είχε συνομιλίες στο Κίεβο με τον Γιανουκόβιτς και με το νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Αντρι Κλιούγεφ.
Ουκρανία: Εκκληση της αντιπολίτευσης για διεθνή διαμεσολάβηση στην κρίση
"Θα κάνω τα πάντα για να τερματιστεί η κρίση", φέρεται να δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.
Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει υποσχεθεί κυβερνητικό ανασχηματισμό, αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές και αλλαγές στους περιοριστικούς νόμους για τις διαδηλώσεις, η ψήφιση των οποίων την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε νέες διαδηλώσεις και θύματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έκκληση για διεθνή διαμεσολάβηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">