ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΛΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΛΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: 
Το καλοκαίρι του 2007 χιλιάδες πολίτες των Νοτίων και του λεκανοπεδίου έριξαν τα κάγκελα που έφραζαν τμήμα της παραλίας του Ελληνικού και την απελευθέρωσαν. Ήταν μια μικρή νίκη ενάντια σε μεγάλα συμφέροντα, που για χρόνια εκμεταλλεύονταν παράνομα την πλαζ του Αγίου Κοσμά και συνεχίζουν, επίσης παράνομα, να εκμεταλλεύονται την παραλία του Ελληνικού.

Tη νίκη αυτή δεν έπρεπε να την αφήσουν ατιμώρητη.
Σε όσους πρωτοστάτησαν στη νίκη εκείνου του καλοκαιριού τα επιχειρηματικά συμφέροντα έκαναν «δώρο» 85 μηνύσεις και αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ανυπόστατα αδικήματα. Διώξεις πολύ χρήσιμες στην σημερινή δικομματική κυβέρνηση, που με την τρόικα επιχειρούν να εκποιήσουν όλους τους δημόσιους χώρους της περιοχής μας (πρώην αεροδρόμιο, παραλιακή ζώνη, κλπ) σε διεθνή και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, κλείνοντας προκλητικά τα μάτια στις προτάσεις για αξιοποίηση του χώρου, ως απελευθερωμένο Πάρκο για τους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ζητάμε την αθώωσή του, όπως και να πάψει κάθε ποινική, διοικητική, κ.α. δίωξη.

H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ: 
Όπως γνωρίζουν πολλοί ο Μίλτος καταδικάστηκε πέρσι από το Εφετείο για "κλοπή" μιας κάμερας της εταιρίας που εκμεταλλεύονταν την πλαζ Αγ. Κοσμά μέχρι το 2007.

Ο Μίλτος εργαζόταν - ως φύλακας - στην πλαζ που μόλις είχε ανοίξει στο κοινό με τη δράση της 10ης Ιουνίου του 2007. Ανθρωποι της εταιρίας τον κατηγόρησαν ότι αφαίρεσε και ιδιοποιήθηκε μια κάμερα ελέγχου της παραλίας.
Είχε την ατυχία να μην πληροφορηθεί για τη δίκη του και καταδικάστηκε - πρωτόδικα - χωρίς να είναι παρόν στο δικαστήριο. Το εφετείο μείωσε την αρχική ποινή δεχόμενο όμως ότι υπήρξε κλοπή.

Η καταδίκη που στηρίχτηκε στη μαρτυρία ενός ανθρώπου που ποτέ δεν εμφανίστηκε σε δικαστήριο, οδήγησε το Μίλτο από τον Ιανουάριο του 2013 σε αυτοδίκαιη αργία μετά από 25 χρόνια εργασίας στο Δήμο Ελληνικού. 
Ο Άρειος Πάγος, το Φλεβάρη του 2013, δεχόμενος τις αιτιάσεις του, ακύρωσε την απόφαση του εφετείου και η υπόθεση θα ξανασυζητηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014 στο β 3-μελές εφετείο πλημελημάτων στο 2ο όροφο του Δικαστικού μεγάρου.
Ο Μίλτος περιμένει τη διακαίωση του. Ας είμαστε όλοι δίπλα του. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΜΙΛΤΟ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">