ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή


Σε εφ' όλης της ύλης εξελίχθηκε η αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τραπεζικό τομέα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σαν «κυβέρνηση σε αποδρομή» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας την κυβέρνηση κατά τη σημερινή του σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα. Οπως είπε η κυβέρνηση πρέπει να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια ώστε να μη δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι, όπως εκτίμησε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του κ. Στουρνάρα ήταν: «Βιάζεστε πολύ κύριε Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη». Αναλυτικά η στιχομυθία: 

Τσίπρας: «Τις τελευταίες ημέρες είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνησή σας είναι σε αποδρομή. Όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, εσείς επιθυμείτε να δεσμεύσετε και τις επόμενες Κυβερνήσεις που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός με τη δική σας πολιτική. Ακούω, κύριε Στουρνάρα, διαβάζω δημοσιεύματα, ότι επιθυμείτε, λένε, να αποχωρήσετε από Υπουργός Οικονομικών και να καταλάβετε τη θέση του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας. Ευγενής φιλοδοξία από την πλευρά σας, αδιανόητο από την πλευρά του κ. Σαμαρά, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι πίσω, δεν θα είναι Κυβέρνηση κι ας γράφουν διάφορα παιχνιδάκια κι ας λένε διάφορα για παιχνιδάκια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να το καταλάβετε καλά, Πρόεδρο της Δημοκρατίας επόμενο θα εκλέξει η Βουλή στην οποία θα έχει πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και τις πολιτικές της καταστροφής».

Τσίπρας:«Και αναρωτιέμαι πώς περνά και από το δικό σας μυαλό. Δεν είστε ένας ουδέτερος τεχνοκράτης, όπως ήσασταν πριν. Έχετε χρεωθεί –και μπράβο σας, διότι το κάνατε με τόλμη, αλλά το έχετε χρεωθεί- την ευθύνη αυτής της πολιτικής. Επειδή, λοιπόν, κύριε Στουρνάρα, εμένα μου αρέσει να μιλάω δημόσια και έντιμα κι όχι να λέω άλλα μπροστά κι άλλα από πίσω, δημόσια και έντιμα σας λέω: Αυτή η επιλογή είναι μια επιλογή που βρίσκεται έξω από κάθε λογική ομαλής και δημοκρατικής μετάβασης. Οφείλετε όλοι σας να σεβαστείτε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, να σεβαστείτε όλοι σας τη δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο και να μην επιχειρείτε να δεσμεύσετε τις επόμενες κυβερνήσεις και την κρίση του ελληνικού λαού»

Στουρνάρας: «Νομίζω, κύριε Τσίπρα, ότι βιάζεστε πάρα πολύ. Η Κυβέρνηση αυτή έχει πολύ δρόμο μπροστά της ακόμα και λειτουργεί με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα…
Τώρα για τα μελλοντικά σας σχέδια για μένα, δεν με ενδιαφέρουν.
Τσίπρας: Τα δικά σας, όχι τα δικά μου....

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">