ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ


KOYIZ: Ποιος πολιτευόμενος δημοτικής παράταξης είπε πρέπει να με βάλουν σε ένα άρμα όλοι οι υπόλοιποι και να με γυρνάνε στη πόλη;

Συγκεκριμένα λίγες εβδομάδες προ των δημοτικών εκλογών στη ΓΛΥΦΑΔΑ
μέλος δημοτικής παράταξης με έπαρση δήλωσε: Πρέπει να με βάλουν σε ένα άρμα, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι, και να με επιδεικνύουν σε ολόκληρη τη πόλη.
Το λιγότερο που μπορούσαν και πρέπει να κάνουν. Ποιοι νομίζουν ότι είναι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι;

Εκείνη τη στιγμή - κομβικό σημείο - ήταν που αντιλήφθηκα απόλυτα ποιες είναι οι προδιαγραφές κάποιων συμπολιτών μας, και ποια ήταν η άποψη και η θέση τους όσων αφορά τη δημοκρατία και την σχέση μεταξύ ισότιμων συμπολιτών - ατόμων - ανθρώπων.

Όχι απλά το καβάλημα καλαμιού που συνήθως ισχύει στη χώρα μας, έπαρση εκ του ασφαλούς μέχρι του σημείου αλλοφροσύνης, και υποβάθμιση όλων των υπολοίπων σε σημείο υπηρετικού προσωπικού έναντι του ''αυτοαναγορευόμενου'' αυτοκράτορος.

Το ζήτημα τη προεκλογική περίοδο δεν πήρε την έκταση που του άρμοζε, σήμερα όμως αποτελεί βασικό στοιχείο απόρριψης, δεδομένης της υποβάθμισης και ευτελισμού ακόμα και των ιχνών δημοκρατικών δομών και λειτουργίας από τέτοια άτομα.

Εγώ έκανα τις επιλογές μου.
Τώρα όσων αφορά εσάς είναι δικαίωμα σας και προσωπική επιλογή τι ακολουθείτε και ποια σχέση αποδοχής υπάρχει.

Ξεκίνησα μια διαδρομή στη τοπική μας κοινωνία με συγκεκριμένου χαρακτήρα πιστεύω και ιδεολογία - τότε που κανείς απο δεκάδες κάπηλους που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει την ελάχιστη τοποθέτηση για τοπικού χαρακτήρα ζητήματα, και έτσι θα ολοκληρωθεί.

Κάποιοι - κάποιες σε τοπικό επίπεδο και γνωρίΖΟΥΝ, και θυμούνται όσα ειπώθηκαν. Όσα έγιναν στη συνέχεια δημιουργούν το υπόβαθρο καθολικής απεμπλοκής απο κόμματα και τους αυτοαναγορευόμενους αυτοκράτορες, ώστε να ισχύσουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ όπως επιβάλλεται, και όπως θέλει ένα σημαντικό κομμάτι τοπικού πληθυσμού - κατοίκων Γλυφάδας - και ο ίδιος.

Τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι για το κοινοβούλιο,για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, και οι δημότες-ισσες για τα αυτοδιοικητικά, χωρίς καμία εξάρτηση κομματικού χαρακτήρα, και τις απίστευτες καταστάσεις που δημιουργούνται απο μετέχοντες κομματικών μηχανισμών.

*ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ (Υπάρχει επί δεκαετίες, έπρεπε όμως να δοκιμαστούν άπαντες)

Γιάννης Κουρδομένος

*Αν, στην αρχή, μια ιδέα δεν φαίνεται τρελή, τότε δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γι’ αυτήν.

Αλβέρτος Αϊνστάιν, 1879-1955, Γερμανοεβραίος φυσικός


*Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της.

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Τους ανθρώπους, τους ενώνει το χρήμα, και τους χωρίζουν οι ιδέες.
Συγκεκριμένα, ακόμα και οι μεγαλοεργολάβοι εφοπλιστές καναλάρχες δημιούργησαν την συντεχνία τους (DIGEA) ενώ το κοινωνικό σύνολο το χωρίζουν οι ιδέες που διοχετεύουν τα πολιτικά κόμματα.

Υπήρχε και υπάρχει ο κυρίαρχος που είναι ένα 40 - 60 % δημοτών, οι οποίοι διαχρονικά αποστρέφονται των κομμάτων,άρα η ιδέα δεν είναι καινούργια, έχει βαθείες ρίζες και προοπτική.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΡΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΓΥΡΝΑΝΕ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">