ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Του Γιάννη Κουρδομένου
ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004
Διώξεις&Κατασχέσεις

Ενημερωθήκατε για την παράνομη δράση 44χρονου από το Καμερούν ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει συμπολίτες μας με τη γνωστή μέθοδο πλαστών εντυπώσεων.

Γίνετε σαφές ότι ακόμη και σήμερα  η μεθοδολογία πλαστών εντυπώσεων φέρνει απτά αποτελέσματα, και αν δεν υπήρχε ο κορεσμός του υπέρμετρου κέρδους από μεθόδους εξαπάτησης σαφώς δεν θα έπεφταν στην ''δαγκάνα'' του νόμου.

Ο λόγος αναφοράς της εν λόγω υποθέσεως του Καμερουνέζου απατεώνα γίνετε ώστε να τονιστεί ότι με ανάλογες τακτικές άτομα άλλου επιπέδου εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο στη πόλη μας, και ελλείψει των απαιτούμενων στοιχείων - που δεν γνωρίζουν λεπτομερώς οι συμπολίτες μας - κομίζουν τα οφέλη της εξαπάτησης.

Βρισκόμαστε στη Γλυφάδα του 2014 με μια νέα εκλεγμένη δημοτική αρχή, και με μια σειρά αντιπολιτευόμενων παρατάξεων - κομματικών κ.α - και ο κάθε συμπολίτης- ισσα μπορεί να κρίνει αν στη πόλη μας υπάρχει ένα επίπεδο που αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη, η απλά ένα σύνολο κομματικών μελών που καπηλεύονται και εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο, υπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με τον τόπο και με τον όρκο που έδωσαν πρόσφατα αναλαμβάνοντας καθήκοντα και λαμβάνοντας μισθούς και αντιμισθίες.

Αν η επιλογή της νέας δημοτικής αρχής έπειτα όσων εξήγγειλε - γνωρίζοντας και τονίζοντας ότι σκοπιμότητες, συμφέροντα, και ακαταλληλότητα διοικούντων που άφησαν τον τόπο μας μακράν πίσω, είναι η αναπαραγωγή των γνωστών παθογενειών, χωρίς να αποδείξει στους συμπολίτες μας τη τήρηση όσων εξήγγειλε, προσωπικά για εμένα δεν θα διαφέρει σε κανένα βαθμό από τον Καμερουνέζο απατεώνα ο οποίος δια των εντυπώσεων εξαπάτησε τα θύματα του.

Τώρα, αν η επιλογή έπειτα της νέας ΑΙΤΗΣΕΩΣ που θα πρωτοκολληθεί στο Δήμο Γλυφάδας, όπως πρωτοκολλήθηκε στην κακοδιοίκηση Κόκκορη,  είναι ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, άπαντες θα αντιληφθούν και θα γνωρίζουν.
Φυσικά μπορούν να αποδείξουν εμπράκτως ότι δεν άλλαξε απλά μια σελίδα στον Δήμο Γλυφάδας, και μια σειρά εκλεγμένων αιρετών, παράλληλα άλλαξαν αρχικά οι νοοτροπίες και σαφώς τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια διοικούσα αρχή συγκεκριμένων υποχρεώσεων και καθηκόντων.

Σύντομα θα γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές της νέας διοικήσεως στη Γλυφάδα, και αν όσα προεκλογικά παρουσιάστηκαν και ειπώθηκαν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, η αποτελούσαν μια καθολική εξαπάτηση των συμπολιτών μας.

Δεν πιστεύω κανέναν και τίποτα από όσα λέγονται η παρουσιάζονται, παρά μόνον όσους και όσες αποδεικνύουν στη πράξη τη καταλληλότητα τους.

Συνολικά οι συμπολίτες μας - σήμερα - γνωρίΖΟΥΝ στην ''τριτοκοσμική πόλη'' ποιοι και πως έχουν στήσει την υποτιθέμενα ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, τι εξυπηρετείτε, ποιοι κομίζουν και πόσα, και εν τέλει τι ισχύει με τους χρηματοδοτούμενους ένθεν και κείθεν, που τη μια εβδομάδα εξυμνούν τον ένα και την άλλη τον άλλο.

Θα γνωρίσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ οι συμπολίτες μας τι εστί ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ, και ποιοι θα αμαυρώσουν απόλυτα την εικόνα των πολιτικών φορέων στους οποίους βρίσκονται αν δεν ισχύσουν ΣΗΜΕΡΑ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. 

Τονίζω ότι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν χαρίσει το σύνολο των δημοσίων αγαθών - συχνοτήτων - σε μεγαλοεργολάβους του δημοσίου και εφοπλιστές. Την ίδια στιγμή ενεργοποιούν μηχανισμούς ελέγχου της τοπικής αυτοδιοικήσεως με τα μέλη των Τ.Ο. Εδώ είναι το κομβικό σημείο που καθίσταται σαφές ότι δεν διέπονται απο δημοκρατικότητα, δεδομένου ότι τα μέλη των Τ.Ο στις τοπικές κοινωνίες έχοντας βασικές υποχρεώσεις τις παρακάμπτουν ώστε να υπηρετηθούν διαπλεκόμενα πάσης φύσεως,  και διαπλεκόμενοι, που καμιά σχέση δεν είχαν η έχουν με τις τοπικές μας κοινωνίες.

Μια πόλη σαν τη δική μας, που ακόμη και το 2014 δεν διαθέτει ούτε μια (1) άμεση μαζική δομή στα ερτζιανά, και όλα δρομολογούνται από κομματικούς μηχανισμούς και ''διαπλεκόμενα'' δεν είναι σύγχρονη πόλη.

Ποιοι, και γιατί, ακολούθησαν όσα ίσχυσαν και ισχύουν το γνωρίΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, και σύντομα θα γνωρίΖΟΥΜΕ τι ακολουθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Καλή θητεία σε όλους, και θα αποδειχθεί αν και κατά πόσο θα υπάρξει μια διοικούσα αρχή η οποία δεν θα αναπαράξει όλες τις ήδη γνωστές παθογένειες και παρανομίες που αφήνουν τη Γλυφάδα σε τριτοκοσμική βάση, ώστε κάποιοι εξαπατητές να κομίζουν προσωπικά οφέλη, και οι δημότες και η πόλη να βρίσκονται σε ''μεσαιωνικού τύπου'' αναχρονιστικό τοπικό πολιτισμό, χωρίς άμεσες μαζικού χαρακτήρα δομές. (Η χαρά των τοπικών μας λαμογίων που για τα άμεσα προσωπικά - ιδιοτελή συμφέροντα - αφήνουν τη πόλη μας διαχρονικά ουραγό, αν και υπάρχουν οι αποδείξεις ότι αυτό δεν της αξίζει)

ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ; Η εναλλαγή μελών Τ.Ο που εξυπηρετούν διαπλεκόμενα χωρίς να ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις υποχρεώσεις που αξίωσαν;
ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ; Να γνωρίζουν άπαντες τι ισχύει και να υποκρίνονται;
ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; Να παρανομούν απο τον θεσμικό ρόλο που αξίωσαν ώστε η Γλυφάδα και οι δημότες να μένουν ουραγοί για τα συμφέροντα ημέτερων της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;

Έχετε εκλεγεί, έχετε άποψη; Έχετε πολιτικές; Η θα υφίσταται μια υποκρισία που ήδη γνωρίΖΟΥΝ ολοι και καταδικάζει το ήμισυ του τοπικού πληθυσμού στη ΓΛΥΦΑΔΑ, αναπαράγοντας τις παρανομίες  Κ. Κόκκορη; Ως κόμματα - γιατί είσαστε μέλη ΝΔ&ΠΑΣΟΚ - χαρίσατε τα δημόσια αγαθά αντισυνταγματικά σε διαπλεκόμενους, απο τη θέση που σας παρείχαν οι συμπολίτες μας θα πράξετε ακριβώς το ίδιο και για όσους δεν είναι διαπλεκόμενοι; Θα υπάρξει η ίδια πολιτική και για τον δημότη Γλυφάδας και για την πόλη μας; Η θα αποδείξετε στο κοινωνικό σύνολο συμπολιτών μας ότι ως κόμματα - μέλη κομμάτων - είσαστε των ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ;

Τέλος στην παράνομη δράση 44χρονου από το Καμερούν έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που τον συνέλαβαν στη Γλυφάδα, για πλαστογραφία και απάτη, τη λεγόμενη και «Νιγηριανή».

Προηγήθηκε καταγγελία δύο γυναικών (αδελφών) ότι ο 44χρονος τις είχε προσεγγίσει τον περασμένο Μάιο και, παριστάνοντας τον πλούσιο επιχειρηματία, προέβη στην ενοικίαση διαμερίσματος, ιδιοκτησίας της μίας εξ αυτών, στη Γλυφάδα.

Για να ενισχύει την εικόνα του εύπορου, ο Καμερουνέζος χρησιμοποιούσε πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Στο επόμενο διάστημα ανέπτυξε φιλική σχέση με τις καταγγέλλουσες και, προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του στο Καμερούν, κατάφερε να δανειστεί από αυτές περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Στα μέσα Αυγούστου ο συλληφθείς ενημέρωσε τις δύο γυναίκες ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει ποσότητα έγχρωμων και λευκών χαρτιών όπου φαίνεται αποτυπωμένη αξία χαρτονομίσματος σε ευρώ, σε αντίστοιχη ποσότητα πραγματικών χαρτονομισμάτων, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό ειδική σκόνη και υγρά. 

Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και υποσχέθηκε τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.

Οι δύο αδελφές τον κατήγγειλαν στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και σε προκαθορισμένη συνάντηση συνελήφθη κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. 

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε επιδείξει στις παθούσες χαρτιά λευκού χρώματος, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 462 χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, 330 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, μία συσκευή λέιζερ, μία λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ για τον αποχρωματισμό των χαρτιών, 4 κινητά τηλέφωνα και 2 πιστωτικές κάρτες.

Οπως προέκυψε, ο 44χρονος είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο άλλα δύο άτομα, προκαλώντας τους ζημία που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">