ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣτΕ: Συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ !!!


Απερρίφθη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη προς την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και τις θυγατρικές εταιρείες της.

Το σκεπτικό στο οποίο στηρίζεται η απόφαση είναι ότι δεν τίθεται νομιμότητας από τη στιγμή που σύντομα εξέπεμψε νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας. Επιπροσθέτως, εκρίθη ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στη λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, δεν υποχρεώνει την Πολιτεία να συστήσει κρατική τηλεόραση.

Η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και η πλειοψηφία ήταν οριακή.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Σαφώς η πολιτεία δεν έχει καμία υποχρέωση να συστήσει κρατική τηλεόραση, παράλληλα δε έχει υποχρέωση να υπηρετεί τους πολίτες που παρείχαν τη λαϊκή εντολή.

Όταν αποτελεί εντολή των πολιτών να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ (και ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM) αντί του κρατικού κομματικού μορφώματος, η πολιτεία δια μέσω των πολιτευτών οφείλει να συμμορφώνεται. 

Υποχρέωση των πολιτικών κυβερνώντων ήταν να θέσουν το ζήτημα στη κρίση του Ελληνικού λαού, με δημοψήφισμα, και να αποφανθεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. (ΕΡΤ)

Δεδομένου ότι η πολιτεία δεν υποχρεούται να συστήνει κρατική Ραδιοτηλεόραση, υποχρεούται όμως να ενημερώνει  τους πολίτες, (το ρόλο που έχουν αναθέσει χαρίζοντας τις συχνότητες και άδειες σε διαπλεκόμενα, υποτίθεται ελέγχοντας τη λειτουργία τους από τη διορισμένη διοίκηση του ΕΣΡ που έχει λήξει η θητεία της) οι επανειλημμένα διώξεις και κατασχέσεις κατά ιδιώτη τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε κ. δικαστές;

Σαφώς την υπηρέτηση ημέτερων και χρηματοδοτών ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, που πλήρως αντισυνταγματικά λειτουργούν πέραν του ενός μέσου της ιδίας η άλλης μορφής.

Απαράδεκτες κυβερνήσεις στη χώρα μας,  απαράδεκτοι και οι δικαστές, οι οποίοι γνωρίζουν τι ισχύει και ουδέποτε ενήργησαν αυτεπάγγελτα. (Δεν λειτούργησαν και έπειτα από προσφυγή του πολίτη στην εισαγγελία πρωτοδικών)


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣτΕ: Συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">