ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ΕΣΡ είναι αναρμόδιο να ελέγξει τις δανειοδοτήσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα Media


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για τα δάνεια στο Mega, αλλά και σε μια σειρά μεγάλων ενημέρωσης τα περισσότερα εκ των οποίων πλέον βρίσκονται στα όρια της πτώχευσης!

Έγινε το πρώτο βήμα με τη διαβίβαση στη Βουλή εγγράφου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι ερευνώνται τα δάνεια του Mega.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη για το υπέρογκο δάνειο που πήρε πρόσφατα το MEGA, το ΕΣΡ  ανέφερε πως είναι αναρμόδιο να ελέγξει τις δανειοδοτήσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα Media, καθώς ελέγχει και εγκρίνει μόνο τις αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Ο κ. Παναγούλης είχε επισημάνει ότι για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς τον Ιανουάριο του 2013 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια είναι τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και με ποια τραπεζικά κριτήρια εγκρίθηκαν τα δάνεια από τράπεζες που υπάγονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έχουν ανακεφαλαιωθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο ως άνω γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.

Το έγγραφο του κ. Αθανασίου διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη με θέμα τα δάνεια στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL.

Ο βουλευτής επικαλείτο, στην ερώτησή του, δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, το 2009, λίγο καιρό μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, το κανάλι έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν μπόρεσε να αποπληρώσει.

Οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς αποφάσισαν να διατηρήσουν στη ζωή το κανάλι των εκδοτών, χορηγώντας νέο δάνειο ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τον υψηλό δανεισμό του Mega.

Έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή κάνει γνωστό ότι η σχετική ποινική προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, διαβιβάστηκε στις 2.5.2013 στην εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Επίσης, σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Γραφείο Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς, σχετικά με την κρινόμενη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης αυτής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ΕΣΡ είναι αναρμόδιο να ελέγξει τις δανειοδοτήσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα Media Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">