ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Ένταση» στην είσοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης


Ο αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται εντός του "Αστέρα" Βουλιαγμένης βαδίζει προς εκποίηση μαζί με την υπόλοιπη περιουσία του δημοσίου καταγγέλλει στο Κόκκινο ο Θάνος Ματόπουλος.

Το πρωΐ της Κυριακής οργανώθηκε ξενάγηση διαμαρτυρίας από 9 συλλογικότητες όμορων δήμων του Αστέρα Βουλιαγμένης για να αναδειχθεί το γεγονός ότι αρχαιολογικός χώρος, ιδιαίτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται εντός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του Αστέρα, είναι απαγορευμένος για το κοινό.

Ενάντια σε κάθε λογική και νομοθεσία, που προστατεύει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τους χαρακτηρίζει δημόσιο αγαθό, η δ/νση του Αστέρα με απίστευτο θράσος και με την αρωγή της κυβέρνησης παρέταξε, στο αίτημα των πολιτών να επισκεφθούν την περιοχή, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Ο πολιτισμός πρέπει να είναι ένα δημόσιο αγαθό και όχι τουριστική "ατραξιόν" για κάθε επιχειρηματία. Φωνή βοώντος εν τη ερήμο. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να "ιδρώνει" και προσανατολίζεται να εντάξει τον αρχαιολογικό χώρο στο πακέτο του Αστέρα που βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

www.stokokkino.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Ένταση» στην είσοδο του Αστέρα Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">