ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της GPO

Προβάδισμα 1,8% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές και 1,4% για τις εθνικές εκλογές διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που μεταδόθηκε από την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega Channel και δείχνει χαμηλές επιδόσεις για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα.

Στην έρευνα καταγράφεται μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που στην κάλπη των ευρωεκλογών στο 19,7%, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με ποσοστό 42,6% έναντι 30% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Εντυπωσιακή είναι στην ίδια δημοσκόπηση η αύξηση που παρουσιάζει η απήχηση του ΚΚΕ, το οποίο φθάνει στο 7% και ισοψηφεί στην τρίτη θέση με την Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει πτωτικές τάσεις, ενώ ευοίωνες προοπτικές διαγράφονται για τη συνεργασία στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς και στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με το νεοεμφανιζόμενο κόμμα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό να κάνει δημοσκοπική πρεμιέρα με 1,3%.

Αναλυτικά η κατάταξη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, ΝΔ 19%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 7%, ΠΑΣΟΚ 5,3%, ΑΝΕΛ 4,5%, ΔΗΜΑΡ 3,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, Ένωση 1,3%, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1% και άλλο 3,7%. 

Το 4,2% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, το 1,2% ότι θα επιλέξει το άκυρο ή το λευκό, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες (19,7%) απαντά ότι δεν έχει αποφασίσει.

Αντιστοίχως, στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα της ίδιας έρευνας δίνει τις ακόλουθες επιδόσεις: ΣΥΡΙΖΑ 21,4%, ΝΔ 20,2%, Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,1%, ΠΑΣΟΚ 5,6%, ΑΝΕΛ 4,4%, ΔΗΜΑΡ 3,8%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%, Ένωση 1,1%, Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1% και άλλο 3,9%.
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6 - 7 και 10 Φεβρουαρίου 2014 χωρίς να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για τον αριθμό συμμετεχόντων καθώς και για την παράσταση νίκης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της GPO Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">