ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mε σημαδεμένα χαρτιά υπέρ του Λάτση το Ελληνικό


Πυρ ομαδόν στο ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση Ελληνικού.
Ο ανάδοχος αναζητείται, αλλά ήδη έχει βρεθεί ο αρχιτέκτονας του έργου! Οπως ακούστηκε από τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τον Ν. Φόστερ, στον οποίο έχει αναθέσει τη μελέτη ένας εκ των διεκδικητών, ο όμιλος Lamda Development (συμφερόντων Λάτση)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες πολίτες και κάτοικοι από την Αθήνα και τον Πειραιά στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, απαιτώντας την άμεση διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η πώληση του οποίου βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο: μέχρι την Πέμπτη, αναμένεται να υποβάλουν οι συμμετέχοντες τους τεχνικούς φακέλους και τις τελικές δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

Πάντως, τα μέλη της επιτροπής, αποτελούμενης από τους δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη, Αλίμου Θ. Ορφανού και Γλυφάδας Κ. Κόκκορη κι από τα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα προς το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ με τις θέσεις τους και κύριο αίτημα τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης, δεν έγιναν σοφότεα από συνάντηση που είχαν με τους Γ. Εμίρη και Α. Ταπραντζή, διευθύνοντα σύμβουλο και εντεταλμένο σύμβουλο αντιστοίχως του Ταμείου Αποκρατικοποιήσων.
Διαπιστώθηκε ότι για το ΤΑΙΠΕΔ η «ανάπτυξη» του καλύτερου οικοπέδου της Ευρώπης μπορεί να να γίνει μόνο μέσα από τη διαδικασία των ιδιωτών-διεκδικητών.

«Από όσα μπορεί να συμπεράνει κανείς», όπως είπε στην «Ε» ο Πάνος Τότσικας, πολεοδόμος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, «ο ανάδοχος αναζητείται, αλλά ήδη έχει βρεθεί ο αρχιτέκτονας του έργου! Οπως ακούστηκε από τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τον Ν. Φόστερ, στον οποίο, σύμφωνα με τις διαρροές και τις πληροφορίες που υπάρχουν, έχει αναθέσει τη μελέτη ένας εκ των διεκδικητών, ο όμιλος Lamda Development (συμφερόντων Λάτση). Γεγονός, που ενισχύει την εντύπωση που καλλιεργείται πως η πώληση του μεγαλύτερου και ακριβότερου οικοπέδου της Ευρώπης προωθείται με σημαδεμένα χαρτιά».

Στο υπόμνημα που παραδόθηκε στους διοικούντες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με το αίτημα να σταματήσει η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης, αναπτύσσεται όλη η επιχειρηματολογία που υποστηρίζει ότι το Ελληνικό εκποιείται αντί ευτελούς τιμήματος: «Εξηγούμε», αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και μέλος της Επιτροπής Τ. Ταστάνης, ότι «κατά την γνώμη μας,το δημόσιο συμφέρον, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του καλείται να υπηρετήσει, δεν προωθείται με τη σύμβαση που επιδιώκει να υπογράψει με τους λεγόμενους "επενδυτές" ιδιώτες-διεκδικητές της έκτασης των 6.204 στρ. δημόσιας γης στο Ελληνικό. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία ενέργειες».

πηγη: Ελευθεροτυπία

Γιάννης Κουρδομένος: Η φωτογραφία Πάνου Τότσικα, Τάσου Ταστάνη, είναι από τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ουσιαστικά δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο. Έπειτα από πολλά δημοσιεύματα του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, έγινε σαφές ότι η ''ζυγαριά'' γέρνει υπέρ Λάτση.
Εάν ανατρέξουμε πίσω στο χρόνο - το ζήτημα πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι παλιό ζήτημα από τη δεκαετία του 90 - (για κάποιους από εμάς από τη δεκαετία του 80)  ήμουν πεπεισμένος από εκείνη τη περίοδο ότι θα υπάρξει μια μετεξέλιξη υπέρ κάποιου ιδιώτη.

Από εκείνη τη περίοδο είχα σχηματίσει άποψη υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου, με μια διαφοροποίηση έναντι άλλων συμπολιτών μας. Ο υποφαινόμενος είχε προτείνει με έγγραφο προς την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό, αρχικά ο χώρος να δοθεί στους όμορους δήμους Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, και με κοινή δράση (σύμπραξη) των τριών δημάρχων, να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των δημοτών, των τριών δήμων, και ολόκληρης της Αττικής.

Επιπροσθέτως, είχα δώσει την αρχική πρόταση χάραξης μιας πίστας αγώνων F1 στο Ελληνικό, περιμετρικά του Μητροπολιτικού Πάρκου, θεωρώντας ότι μια αγωνιστική πίστα στη περιοχή μας θα δημιουργούσε ουσιαστική διαφήμιση για τη χώρα μας,  και πραγματική αύξηση των αντικειμενικών αξιών ολόκληρης της Ν.Α.Αττικής. 

Δεν μπορώ να φάσκω και να αντιφάσκω. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια (Μελέτες από ιδιώτες) η χάραξη περιμετρικά πίστας υπάρχει σε αρκετά σχέδια. Προσωπικά δεν με κάλυψε απόλυτα η μελέτη του ΕΜΠ για ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι ιδανική για πίστα αγώνων. Είχα εξηγήσει αναλυτικά ότι θα μπορούσε να τελείται ένας (1) αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού ετησίως, (αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών) και σαφώς όχι για περαιτέρω χρήση και ηχητική ρύπανση.
Όπως είχα εξηγήσει τη χρησιμότητα μιας πίστας στην Αττική για εκπαιδευτικούς λόγους από επαγγελματίες οδηγούς, που θα εκπαίδευαν χιλιάδες Έλληνες Ελληνίδες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε μια χώρα που ετησίως έχουμε πολλούς νεκρούς από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Η αντίθεση μου είναι στα σχέδια της κυβερνήσεως να δώσει το χώρο του πρώην αεροδρομίου - χάρισμα - έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτη, ενώ οι τρεις δήμοι με σύμπραξη μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν με βέλτιστο τρόπο.
Φυσικά με τις κατάλληλες διοικήσεις και δημάρχους.  

Εσείς δεν ακούγατε; Η μήπως ήρθατε στη Γλυφάδα τα τελευταία χρόνια και δεν γνωρίζετε;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mε σημαδεμένα χαρτιά υπέρ του Λάτση το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">