ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Oι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν: Θα μείνουμε στις θέσεις μας


Να παραμείνουν στις θέσεις τους καλεί τα μέλη της η πανελλήνια ομοσπονδία των γιατρών αντιδρώντας στην απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη να κλείσει για 30 μέρες τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο για παράνομη ενέργεια και καλεί τα μέλη της «να παραμείνουν στις θέσεις τους».

Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτήριο, κάνοντας λόγο για ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Την Κυριακή, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε μιλώντας στο Βήμα πως «όσοι αποφασίσουν να μην παραδώσουν κάποιο κτίριο, π.χ. στον Αγιο Δημήτριο, οι υπάλληλοι που το κάνουν να ξέρουν ότι θα είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για την περιουσία του ελληνικού δημοσίου την οποία παρακρατούν».

Είπε ακόμα πως «όλα» τα πολυϊατρεία θα ξανανοίξουν με νέο καθεστώς έπειτα από μια μεταβατική περίοδο 30 ημερών.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυϊατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας «παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Εκτός από το πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ στον Άγιο Δημήτριο, συγκέντρωση προγραμματίζεται στις 7:30 το πρωί της Δευτέρας μπροστά στα ιατρεία ΕΟΠΥΥ της Νίκαιας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεία στην Αττική και την επαρχία.

«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» Συγκέντρωση στο ΙΚΑ Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 στις 08.00 π.μ.


«ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» 

Μπήκε λουκέτο στο  ΙΚΑ της Γλυφάδας - Κλείνουν όλες οι υγειονομικές μονάδες Π.Φ.Υ

Την επόμενη ακριβώς μέρα από το νομοσχέδιο με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη  κλείνουν όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ καθώς και όλες οι υγειονομικές μονάδες δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Ήδη στις κατά τόπους διευθύνσεις, έφτασε εγκύκλιος με την οποία γιατροί, νοσηλευτές , υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι καλούνται από αύριο το πρωί έως και τη Δευτέρα να παραδώσουν όλα τα κλειδιά αλλά και τυχόν υλικά που έχουν χρεωθεί.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί το λουκέτο, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα στα ΙΚΑ και άμεση διαθεσιμότητα εργαζομένων, υγειονομικών και γιατρών, μια πράξη χωρίς προηγούμενο και ιστορικό, καθώς δεν υπάρχει καμιά έτοιμη δομή να αντικαταστήσει τις μονάδες που κλείνουν.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός αυτό και καλεί όλους τους πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μαζί με τους αγωνιζόμενους γιατρούς και να προσέλθουμε μαζικά στο ΙΚΑ της Γλυφάδας την Δευτέρα 17/2 και ώρα 08.00 για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. 

Θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διεκδικώντας την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τόσο για τους ασφαλισμένους  όσο και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Oι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν: Θα μείνουμε στις θέσεις μας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">