ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

«ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι». Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; 
Οτι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. 

Μεταφράζοντάς το στη νεανική αργκό, θα λέγαμε ότι οι περισσότεροι που το παίζουν άντρες και τζάμπα μάγκες, όταν έρχονται στην εξουσία αποδεικνύεται πόσο ασήμαντες κωλονιάρες, μπαγαπόντισσες, μπαμπέσες, ανυπόληπτες και ύπουλες γίνονται.

Υπηρέτησαν και υπηρετούν βαρώνους της διαπλοκής, αποκτώντας περισσότερα χρήματα, όμως, για τον θεσμικό ρόλο που αξίωσαν, και για τον πολίτη - δημότη, είναι όσα προανέφερα.  

Δεν έχει καμία ισχύ και αξία ο λόγος τους, ούτε όσα διακύρηξαν δημόσια είχαν κάποια αξία. Γνωρίζετε πολλούς που το παίζουν άντρες, και μόνο όταν απέκτησουν εξουσία φαίνεται πραγματικά τι κουμάσια είναι.

Τους δόθηκε η δυνατότητα να πράξουν με ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να αποδειχθεί στη πράξη ότι αξίζουν τη λαϊκή εντολή, και γνωρίζουμε τι επέλεξαν. Μια καθολική ταύτιση της συντεχνίας πολιτευομένων Γλυφάδας, γιατί συνολικά υπηρετούν διαπλεκόμενα, και οι δηλώσεις είναι μόνον για τις εντυπώσεις όσων δεν γνωρίζουν.

O Σοφοκλής όταν έλεγε «άνδρα» εννοούσε «άνθρωπο». Δηλαδή η μετάφραση είναι ότι μόνο όταν αποκτήσει κάποιος εξουσία φαίνεται αν είναι άνθρωπος ή όχι. Κι έπρεπε κάποιοι συμπολίτες μας να αποκτήσουν εξουσία για να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι και τι εξυπηρετούν.

Χάρισαν τα δημόσια αγαθά σε δέκα οικογένειες διαπλεκομένων, (ψηφιακή τηλεόραση) και συνολικά όσοι πολιτεύονται στη Γλυφάδα υποκρίνονται επί δεκαετίες αντί όσων όφειλαν από τον θεσμικό ρόλο που αξίωσαν. Το απόλυτο της ανηθικότητας. (Τι ''αριστεροί'' τι δεξιοί, μια φάρα)

Για το αύριο θα υπάρξει κάτι ανάλογο; Θα χαριστούν και οι υπόλοιπες σε ανάλογες περιπτώσεις διαπλεκόμενων; (Ραδιοφωνικές) Και όσοι πολιτεύονται στη Γλυφάδα - εσείς τους ψηφίζεται - θα το παίζουν κινέζοι - υποκρινόμενοι εσαεί; 

Επέλεξα ένα τρόπο - μέθοδο - να καθίσταται σαφές τι εστί σήμερα πολιτευόμενοι. Και ειδικά κάτοικοι Γλυφάδας... 

Είτε σε κυβερνητικό επίπεδο, είτε σε αυτοδιοικητικό, απολύτως τίποτα πρός μια κατεύθυνση που να οδηγεί την τοπική κοινωνία - πόλη - και κατ' επέκταση περιοχή σε μια ορθή βάση με πληρότητα σε όλους τους τομείς. Άρα για τον πολίτη - δημότη της περιοχής, οι πολιτευόμενοι - συνολικά - είναι πλήρως ακατάλληλοι για θεσμικό ρόλο, και κατάλληλοι για συντεχνιακά, διαπλεκόμενα, και ιδιοτελή συμφέροντα.

Τονίζω ότι είναι η δική σας διαμόρφωση, άρα και το αχαρακτήριστο αποτέλεσμα είναι παραγώμενο αυτών των επιλογών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">