ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτή είναι η εικόνα και σχεδόν πανομοιότυπη στο σύνολο των μέσων ηλεκτρονικής και έντυπης Δημοσιογραφίας, με σειρά απο γραφεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το σύνολο των Δημοσιογράφων απο ενα κοινό δωμάτιο, η και ανεξάρτητα γραφεία ενός κτιρίου, η ακόμη και απο τα στίτια τους σε κάποιες περιπτώσεις - συνεργαζόμενοι -   να διαμορφώνουν την άποψη χιλιάδων η εκατομμυρίων.

Αυτό το δεδομένο αποτελεί για εμένα τον πρωτεργάτη των Ερτζιανών το χθές και σήμερα του χώρου.
Το μέλλον είναι σίγουρα άλλο, σχεδιασμένο, και όσοι η όσες δεν αντιληφθούν έγκαιρα απο Κυβερνητικής πλευράς τις εξελίξεις που απαιτούνται έχουν χάσει το πλοίο. Σαφώς δεν αναφέρομαι σε δεξιές κυβερνήσεις που υπηρετούν μια οικονομική ελίτ στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όμως, ακόμα και αυτοί δεν χάνουν κάτι από μια τέτοιας μορφής υλοποίηση.

Σε λίγο η δική μου πρόταση, που είναι το μέλλον της ηλεκτρονικής τοπικής ενημέρωσης που μας στέρησαν ανέντιμα και με δόλιο τρόπο.

Σε λίγο σε αυτή την ανάρτηση δες, διάβασε, αξιολόγησε, κάνε κριτική.

(1/12/2010) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...και ενώ ψηφίζεται προσοντούχα νέα άτομα με φρέσκιες ιδέες που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη. (Βέβαια, είδα και άκουσα όσους ψηφίσατε και κανείς δεν είχε μια ανάλογη πρόταση)
 
Είναι σίγουρο όπως και στο παρελθόν, το να αφιερώνεις χρόνο για προτάσεις όταν αποδεδειγμένα αυτοί που πλαισιώνουν σε πολλές των περιπτώσεων δεν έχουν γνώσεις αξιολόγησης είναι άκαρπο, ούτε μπορούν να διαβλέπουν τις μελλοντικές εξελίξεις ώστε να θέτουν οι ίδιοι τις βάσεις και την εκμετάλευση χωρίς να είναι εξαρτώμενοι ιδιωτών.
Η αρχική πρόταση  ξεφεύγει απο τα στενά όρια των τρίων Δήμων, και εικονικά βλέπουμε την αρχική δομή σύνδεσης δια μέσω οπτικών ινών.Η υλοποίηση μιας τέτοιας μορφής σχεδίου απαιτεί τη δημιουργία Διαδημοτικής επιχείρησης. 

Το εάν πληρούν τα εχέγκεια οι εκλεγμένοι των Δήμων μας είναι ένα άλλο θέμα ώστε απο κοινού να δημιουργήσουν διαδημοτικές επιχειρήσεις, το αύριο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε πολλούς τομείς.

Πρέπει να τονίσω ότι για να υπάρξει πλαίσιο μελλοντικής συνεργασίας, ο αρχικός άξονας είναι αυτός της ταυτόχρονης επικοινωνίας αληθινού χρόνου real time. Προτίστως οι βάσεις ταυτόχρονης οπτικής και ακουστικής επικοινωνίας σε επίπεδο αρμοδίων, και ενημέρωσης που δεν είναι εφικτό να συναντώνται καθημερινά. Πρέπει να υπάρξει το πλαίσιο οπτικής ενημέρωσης.

Στη συνέχεια σε καθημερινή βάση, η όποτε απαιτείται μπορούν να υπάρχουν ταυτόχρονα τηλεδιασκέψεις υψηλής ποιότητας δωρεάν, μέσω των αρμοδίων, χωρίς να χρειάζεται να φύγουν απο το γραφείο η το χώρο εργασίας τους, με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου.

Γνωρίζω εκ των προτέρων οτι η υλοποίηση δεν πρόκειται να γίνει, αφήνω όμως το ηλεκτρονικό μου αποτύπωμα για μελλοντική χρήση.

Βάση του συγκεκριμένου σχεδιασμού, ο οποίος θα δωθεί και αναλυτικά σε μορφή υλικοτεχνική οικονομική και πλήρη, υπάρχει η δυνατότητα εκ των υστέρων ο κάθε Δήμος να παρέχει ενα τοπικό δίκτυο WIFI στο σύνολο των δημοτών, και εν συνεχεία Ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις υψηλής ευκρίνιας HD. 

O άλλος βασικός άξονας που πράγματι υπάρχει έλλειμα, είναι αυτός της κοινής ενημέρωσης Δημοτών που μπορεί να δημιουργηθεί με συνεργασία ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα τοπικής ενημέρωσης, και των αρμοδίων Τύπου κάθε Δήμου, καθώς και αναξάρτητων της δημοσιογραφίας.

Μόνο δια μέσω μιας τέτοιας μορφής υλοποίησης μπορεί να υπάρξει ενα πλήρες λειτουργικό τοπικό μέσο, και σε καμία περίπτωση απο ένα ιδιώτη, η και ένα δήμο μεμονομένα, διότι δεν θα υπάρξει το ίδιο πλαίσιο πλουραλισμού, πολυφωνίας, και επάρκειας κάλυψης εξόδων.

Σε καμία περίπτωση δεν δημιουργείται ένα ανταγωνιστικό μοντέλο ενός ιδιωτικού μέσου ενημέρωσης, δημιουργείται κάτι σαφώς αναβαθμισμένο διότι θα μπορεί να παρέχει ταυτόχρονα το σύνολο των πληροφοριών που χρειάζεται κάθε οικογένεια. Τηλεόραση, Ραδιοφωνία, Διαδύκτιο, Τηλεφωνία, κ.α. και παράλληλα διαδραστικά θα μπορεί να συμμετέχει ο κάθε δημότης.
Μια μικρή παρένθεση σε αυτό το σημείο ώστε να τονίσω τη μελλοντική σπουδαιότητα του να μπορούν οι δήμοι και οι δημότες, και όχι διαπλεκόμενοι ιδιώτες, να έχουν τον έλενχο και αξιοποίηση σε τοπικό επίπεδο μορφών τεχνολογίας, επικοινωνίας, πολιτικής χειραφέτησης, κουλτούρας, και ψυχαγωγίας. Ουσιαστικά μια τόνωση του τοπικού πολιτισμού, σε συνάρτηση με όσα υπάρχουν εθνικά και διεθνώς.

Στην υλοποίηση του σχεδίου χρησιμοποιούνται όλες οι προσφερόμενες τεχνολογίες καλύπτοντας πλήρως ότι υπάρχει επί του παρόντος και θα υπάρξει και στο μέλλον.

    (Σαφώς δεν μπορώ να παρέχω δημόσια την ολοκληρωμένη μορφή του σχεδίου υλοποίησης) και τονίζω ότι έχει αλλάξει η δημοτική αρχή τόσο στη Γλυφάδα, όσο και στους υπολοίπους δήμους.

    Αν πρόκειται για προσοντούχα άτομα - και το μοναδικό προσόν τους δεν είναι η καπηλία του κοινωνικού συνόλου, ο αναχρονισμός, και η υπηρέτηση διαπλεκόμενων, θα το διαπιστώσει κάθε δημότης/ισσα. 

    Υποτίθεται ότι δεν έχει καταλάβει κανείς στη νότιοανατολική Αττική ότι  διαπλεκόμενα κέντρα φρόντισαν να εκλεγούν συγκεκριμένες παρατάξεις και πρόσωπα.


    ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
    Γιάννης Κουρδομένος
    glyfadaweb@gmail.com
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
    f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">