ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΧΗΣ - Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ

Δυο βασικοί λόγοι να απέχεις της γενικευμένης σήψης του πολιτικού συστήματος, εξηγώντας θετικές και αρνητικές παραμέτρους.

Πράγματι, όταν μένεις αμέτοχος, αποτελεί τη χαρά του συστήματος, των αστικών κομμάτων, και των *λαμογίων ένθεν και ένθεν. *Των πολιτικοβάρβαρων ασυνείδητων που αρχικά δημόσια έχουν ενδιαφέρων και καλές προθέσεις,  ουσιαστικά όμως δεν υποβοηθούν καθόλου τους πολίτες, και καθίσταται σαφές ότι οι καλές προθέσεις και το ενδιαφέρων σε κάποιες περιπτώσεις δεν αρκούν στην πολιτική, γιατί χρειάζονται και προσόντα, γνώσεις, θέληση, μεθοδικότητα, και κατάλληλη νοοτροπία. Σαφώς δύσκολα συναντάμε σήμερα πολιτευόμενους  που να διαθέτουν όσα απαιτούνται, παράλληλα έχουμε τα βασικά δεδομένα εκλεγμένων απο το κοινωνικό σύνολο και γνωρίζουμε τα πεπραγμένα τους και τις επιλογές τους.

Αρχικά... έχει ιδιαίτερη σημασία ποιός είσαι και τι κάνεις, και καλά κάνεις και αηδιάζεις με τα αστικά κόμματα, γιατί η κατάσταση σαφώς έχει χειροτερέψει έναντι του παρελθόντος.

Εκθέτω δυο βασικούς λόγους απαξίας και αποχής.

1) Υφίσταται μια γενικευμένη ''σήψη''  στη πολιτική και τους πολιτικούς που σε καμία περίπτωση δεν είναι εναρμονισμένοι με το θεσμικό ρόλο που αξίωσαν.

2) Συνολικά τα αστικά κόμματα υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, που μεταφράζεται σε απλά ελληνικά, εκμετάλλευση των πολλών για την οφέλεια και το άμεσο κέρδος των λίγων.

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τα ισχύοντα στη χώρα μας, και ορισμένοι γνωρίζουμε ακόμη καλύτερα - στη πράξη -  έχοντας μια προϊστορία δεκαετιών δημόσιας κριτικής και καταδίκης των ανάρμοστων αστικών κομμάτων.

Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κάνω υπεραπλούστευση εξηγώντας τι σημαίνει αστικά κόμματα στην Ελλάδα. Είμαι ο μοναδικός Έλληνας πολίτης που δεν χρειάζεται να δώσω διαπιστευτήρια όσων έχω διακηρύξει δημόσια σε ανύποπτο χρονικό διάστημα (ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004) σε εποχές που το κοινωνικό σύνολο κυριολεκτικά σιωπούσε. Και ο κάθε ένας απο το κοινωνικό σύνολο είχε τους λόγους του να σιωπά σε μια χώρα που δεν κατάφερε έπειτα απο μια χούντα να εφαρμόσει στη πράξη μια αυθεντική δημοκρατία.

Απεδείχθη στη πράξη ότι αν δεν σε έχει του χεριού του το σύστημα και οι ''παράγοντες'' των αστικών κομμάτων, να στηρίζεις τη γενικευμένη καπηλία του κοινωνικού συνόλου - προσωπική άποψη - σε θέλει αμέτοχο και στην απ' έξω.

Επίσης απεδείχθησαν στη πράξη: Eξαπάτηση, καπηλία, και ασύστολα ψεμάτα που διοχετεύονται στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς να τεκμηριώνεται στον ελάχιστο βαθμό ότι όσα διακηρύσσονται αποτελούν μια υποτυπώδη βάση κοινός αποδεκτή και εφαρμόσιμη απο όλους τους συμμετέχοντες των αστικών κομμάτων.

Καλά κάνει και αηδιάζει με τα αστικά κόμματα ο κάθε πολίτης, και ειδικότερα η νεολαία, που επίσης απεδείχθη στη πράξη ότι απείχε σε μεγαλύτερο ποσοστό και σε αυτές τις εκλογές, και ειδικότερα στη Γλυφάδα.

Στα λόγια εμφανίζονται όλοι/ες υπέρ όλων των θετικών σε οποιοδήποτε τομέα, αγωνιστές, δίκαιοι, προσοντούχοι, κατάλληλοι, με ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα, ενώ στη πράξη (...) στηρίζουν τις παθογένειες που προέρχονται απο το καπιταλιστικό σύστημα, τους έχοντες και κατέχοντες, τη διαπλοκή, και εν γένει δεν διαφέρουν σε κανέναν βαθμό μεταξύ τους.

Επί δεκαετίες έχουμε απτά παραδείγματα σε τοπικό επίπεδο πλήρως ασυνείδητων, εναλλασόμενους των Τ.Ο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν τιμητικό να πολιτεύονται, ενώ στη πράξη κατόπιν σειράς αιτήσεων για διαφορετικά ζητήματα η στάση όλων ήταν ταυτόσημη. Επέλεξαν να παρανομήσουν απο τον θεσμικό ρόλο που τους παρείχαμε, και να μην πράξουν το ελάχιστο που όφειλαν. 

Συνήθως αυτοπροβάλλονται σαν αντισυστημικοί, ειδικότερα επι του παρόντος δεν ήθελαν να φαίνεται ότι στηρίζονται απο κόμματα, ενώ αποτελούν βασικά στοιχεία του σάπιου πολιτικού συστήματος, αναπαράγοντας το σύνολο των τετριμένων παθογενειών, και αδυνατούν να παρέχουν έστω και μια απόδειξη όσων διακηρύσουν.

Απλά υπάρχουν, χωρίς να λύνουν κάνενα πρόβλημα των πολιτών, αντιθέτως, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα όσων υπήρχαν, απολαμβάνοντας τους θεσμικούς ρόλους και παχυλούς μισθούς, υποβαθμίζοντας και εξευτελίζοντας κάθε έννοια αυθεντικής δημοκρατίας και αντιπροσώπευσης.

Θεωρείς ότι υπάρχει αντιπροσώπευση στην Ελλάδα και την πόλη μας απο όσους εκλέγουμε;

Υπάρχει μια και μοναδική λύση του φαινομένου αστικά κόμματα στην Ελλάδα και νεοελληνικές νοοτροπίες λαμογιάς: Τα αποκηρύσσεις, όπως έκανα απο το 1977 όσων αφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και άλλωστε σύμφωνα της μετεξέλιξης δεν έκανα λάθος. 

Δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο...ούτε μπορώ να εξοικειωθώ με τη νεοελληνική ατιμία, λαμογία, και υποκρισία.
Απλά πράγματα: Δεν θα αξίωνα να πολιτευτώ ώστε να καπηλεύομαι, να εξαπατώ, να εμπαίζω, και να αποδεικνύεται στη πράξη ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν πλήν του ατόμου μου και κάποιων στενών παραταξιακών, και ότι δεν έχω τη δυνατότητα απο τον παρεχόμενο θεσμικό ρόλο να καλύψω δίκαια τους συμπολίτες μας.

Δεν θα μπορούσα να είμαι λάθος: ΓνωρίΖΟΥΜΕ ποιοί και ποιές ήταν και παραμένουν το ΛΑΘΟΣ!

Δεν γνωρίζω, ποιοι άλλοι ασκούσαν δημόσια κριτική - σε τοπικό επίπεδο - επι σειρά ετών κατά των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω ότι έκαναν ''άλλα'' πράγματα όταν καθημερινά υπήρχε κριτική κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, ενώ τα τελευταία χρόνια τους δόθηκε  η δυνατότητα να συμμετέχουν σε αστικά κόμματα που εναντιώνονται στις κυβερνητικές πολιτικές, και να πράττουν απίστευτες και αχαρακτήριστες ενέργειες.

Γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, τα πεπραγμένα του κάθε ενός, και αν μπορεί να υπάρξει προοπτική απο αστικά κόμματα, τα οποία πλαισιώνονται απο άτομα που αναπαράγουν τις ίδιες ακριβώς παθογένειες των κομμάτων που αποτελούν την συγκυβέρνηση. Απλά αλλάζει ο χαρακτήρας, το ύφος, οι μέθοδοι, οι πρακτικές, ώς αποτέλεσμα όμως υφίσταται το ανάλογο. Ο γνωστός νεοέλληνας - νεοελληνίδα...που πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, και  πάντα θεωρεί σε οτιδήποτε ότι κάνει το ορθότερο, και κανείς άλλος δεν μπορεί να του κάνει υποδείξεις. Ως πολίτες μιας χώρας (...) όλοι και όλες γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται. Γνωρίζουμε ποιά είναι η φάρα μας...

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις και κατασχέσεις, αντί ενός εγγράφου - χαρτιού - που ζητήθηκε σύννομα κατόπιν σειράς αιτήσεων σε κυβερνήσεις και διορισμένους ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. 

Είναι γνωστό ότι συνολικά υπηρετούν διαπλεκόμενα, το θέμα είναι ως πολίτες μιας χώρας μπορούμε να κρίνουμε τι εστί ορθό; Μάλλον οι περισσότεροι αδυνατούν να έχουν ορθή κρίση, και έχει αποδειχθεί στη πράξη.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Υπέρμετρα σοβαρή η νεοελληνική κοινωνία, και ειδικά όταν γνωρίζουμε τι πράττουν αρχικά οι συμπολίτες μας που επανειλλημένα ψήφισαν κάποια μέλη των Τ.Ο και ενώ γνώριζαν τα πεπραγμένα τους και τις επιλογές τους.
Σε ερώτημα σχετικά με τον τοπικό Πολιτισμό: Σαφώς κατηγορηματικά δεν υφίσταται ένας τοπικός πολιτισμός αξιώσεων και προδιαγραφών - τα αίτια τα εχω εξηγήσει στο παρελθόν - γιατί σε ενα τοπικό πολιτισμό υπάρχουν βασικές αρχές και κανόνες που διασφαλίζονται απο το σύνολο.  
Γνωρίζεις κάτι ανάλογο στη Γλυφάδα; Μόνο συμφέροντα μιας κοινωνίας βουτηγμένης στην υποκρισία, για τα ιδιοτελή οφέλη και κέρδη της κάθε οικογένειας χωρίς να διασφαλίζεται το ελάχιστο. Μέτρησες έστω μια φορά πόσα ''παρείχες'' και τι σου παρείχαν όσοι ψηφίστηκαν απο εσένα;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΧΗΣ - Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">