ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/10) σε όλη την επικράτεια της χώρας, η δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, στο πλαίσιο της τακτικής άσκησης μετά στρατευμάτων «Παρμενίων-2014».

Στις 11 ακριβώς και για 60 δευτερόλεπτα  ακούστηκε ο διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης, ενώ στις 11.05 σήμανε λήξη συναγερμού με τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν ξανά για 60 δευτερόλεπτα παράγοντας αυτήν την φορά συνεχή ήχο με σταθερή ένταση.

Στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων»,  με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού και Πολιτικού τομέα της χώρας, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων, Γιώργο Γαβρίλη και Παναγιώτη Χατζηπέρο.

Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου 2014, είναι η μελέτη και η αξιολόγηση όλων των Σχεδίων, του Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η εξάσκηση στις διαδικασίες που προβλέπεται να εφαρμοστούν από τον Πολιτικό και Στρατιωτικό Τομέα, προκειμένου η Περιφέρεια να φθάσει στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα που απαιτείται για περίοδο έντασης – κρίσης ή πολέμου.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την αποτελεσματική συμμετοχή τους στην άσκηση.

Σε πολλά σημεία της Χώρας, το πρωί της Τετάρτης (1/10) δεν ακούστηκε τίποτα.
Αυτό οφείλεται στο ότι ορισμένες από τις σειρήνες έχουν υποστεί βλάβες, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν. Τονίζω ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει σε όλους τους τομείς στη χώρα μας, και ειδικότερα στο Ε.Σ.Ρ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) το οποίο πολλά χρόνια υπολειτουργεί, με δεδομένο τη λήξη της θητείας προέδρου και των μελών του.

Για εμένα υπολειτουργεί πολλά χρόνια και η περιφέρεια Αττικής, η οποία διαχειρίζεται τα ΕΣΠΑ. Είναι γνωστό ότι έπειτα αιτήσεων και παραβόλων δεχτήκαμε επανειλημμένα αναίτιες καταχρηστικές  διώξεις και κατασχέσεις των εξοπλισμών του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, έχοντας την πολιτεία μέχρι σήμερα εχθρό απέναντι μας.

Μετά όσα ανέφερε η νέα εκλεγμένη περιφερειάρχης, και το σύνολο εκλεγμένων στη περιφέρεια, αναμένουμε την χάραξη των ενδεδειγμένων πολιτικών. Μέχρι αυτή τη στιγμή η περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί διαπλεκόμενα και εκατομμυριούχους.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων -2014» που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη (2/10).

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">