ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ

Η υπόθεση ''ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ'' δεν έχει κλείσει, και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το ζήτημα.

Οι δημότες Γλυφάδας θέλουν από την δικαιοσύνη να  διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους όσων αφορά την εν λόγω υπόθεση. 

Είναι ένα ζήτημα που έχει πολιτικές προεκτάσεις - και δεδομένης της συγκυβέρνησης ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, ότι ίσχυε εν μέρει και στον δήμο Γλυφάδας, γνωρίζουμε ότι επίκεινται παρεμβάσεις...

Πρέπει να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος, δεδομένου ότι πρόσωπα του στενού κύκλου πολιτευομενου Γλυφάδας, κάνουν αναφορά για τέσσερις κωδικούς σε Ελβετική τράπεζα του ιδίου και συγγενικών του προσώπων, στην κίνηση των οποίων θα αποδειχθεί τι έχει ισχύσει.

Επί πολλά χρόνια υφίσταται μια σχέση συνεργασίας ανάμεσα σε εκλεγμένους διαφορετικών πολιτικών χώρων - και ειδικά ανάμεσα σε ΝΔ&ΠΑΣΟΚ - οι οποίοι τα βρίσκουν σε ζητήματα που έχουν υπόβαθρο εκατομμύρια, όμως ποτέ στο να εκπροσωπήσουν το σύνολο των δημοτών όπως υποχρεούνται.

Η κακοδιοίκηση του Κ.Κόκκορη, την ίδια περίοδο που μεθόδευε συστηματικά την αγοραπωλησία εκατομμυρίων, με αντιδήμαρχο Οικονομικών την κ.Παπαδημητρίου, παρανομούσε συστηματικά σε πρωτοκολλημένες αιτήσεις των δημοτών.  Προφανώς το ενδιαφέρων όλων ήταν τα εκατομμύρια, χωρίς να ισχύει σε κανένα βαθμό το δημόσιο συμφέρον, η εκπροσώπηση, και η ευημερία των δημοτών Γλυφάδας.

Πράγματι, συμβαίνουν με μοναδικό τρόπο απίστευτα φαινόμενα, με το σύνολο όσων εκ του ασφαλούς αξίωσαν να εκπροσωπήσουν τους δημότες, χωρίς να τελεί σε ισχύ. Είμαστε στη πόλη που έχουν δημιουργήσει το απόλυτο της διαπλοκής και μεσαιωνικού τύπου πολιτικό πολιτισμό, χωρίς καμία ενημέρωση από την πλευρά τους, και κανένα άμεσο μαζικό μέσο, πλην ελαχίστων εφημερίδων και ιστοσελίδων που χρηματοδοτούνται από διοικήσεις και αιρετούς πολλών παρατάξεων για αποπροσανατολισμό των κατοίκων. Το 2014 στη κοσμοπολίτικη Γλυφάδα, με τα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων, απευθύνονται στους συμπολίτες μας μέσω κονσέρβας - δελτίων τύπου - και δεν επιθυμούν αμεσότητα, πλουραλισμό, και ένα πολιτισμό ανάλογο του οτιδήποτε άλλου ισχύει τοπικά και πανελλήνια.

Δεν είναι σαφές ότι παρανομούν σε πρωτοκολλημένες αιτήσεις του δημότη γιατί δεν θέλουν αμεσότητα, πλουραλισμό, διαφάνεια, και ένα σύγχρονο επίπεδο; H επιδίωξη τους συνολικά δεν ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξη, ούτε μια σύγχρονη κοινωνία με δημοκρατικές δομές, διαφάνεια, επιχειρήματα, αξιοκρατία, συζητήσεις, και πολιτισμό αξιώσεων.  

Αποκλειστικά προπαγάνδα συμφερόντων ορισμένων αιρετών, και τίποτα άλλο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε την αμεσότητα και πολιτισμό αξιώσεων χωρίς την συνδρομή και στήριξη κυβερνώντων και διοικούντων - αντιπολιτευόμενων, οι οποίοι επί μακρόν συνεργάζονται με διαπλεκόμενα πάσης φύσεως εις βάρος της Ν.Αττικής και της Γλυφάδας.

Ο ανακριτής,  που διερευνά την υπόθεση της αγοράς οικοπέδων από τον Δήμο Γλυφάδας, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον 27 Δημοτικοί Σύμβουλοι του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας Κόκορη, διέταξε το άνοιγμα και τον εξονυχιστικό έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμλεκόμενων.

Ωστόσο, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή, όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, και η όλη υπόθεση περνά πλέον στο Συμβούλιο Εφετών.



Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος των εμπλεκομένων έχουν ασκηθεί διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την απ΄ευθείας αγορά από τον Δήμο δύο Οικοπέδων συνολικού τιμήματος 8.779.494 ευρώ

Πρόκειται για τα οικόπεδα Παπαδημητρίου, που αγόρασε ο δήμος με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Να σημειωθεί ότι αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο δήμο ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χαρακτηριστεί ως «Βατοπέδι της Γλυφάδας».

Υπεβλήθη μήνυση κατά του Δήμου Γλυφάδας, και μετά από σχετική έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου γνώριζαν ότι οι τέσσερις συνιδιοκτήτες είχαν πρόβλημα κυριότητας των δύο ακινήτων τους, καθώς κατά το παρελθόν είχε προσβληθεί το δικαίωμα κυριότητας των δύο επίμαχων ακινήτων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">