ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος υπήρξε ίσως το μοναδικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για το οποίο δεν ακούστηκαν ποτέ οι συνηθισμένες μικροκακίες των κομματικών διαδρόμων. Ακέραιος, ευπατρίδης, συνειδητοποιημένος και λιγομίλητος, ακόμη και στην περίοδο των μεγάλων εσωκομματικών συγκρούσεων στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε γνωρίσει προτού εγκατασταθεί στην Ελλάδα και είχε στενό δεσμό μαζί του από τη εποχή των Δημοκρατικών Συνδέσμων. Μετά τη δικτατορία ήταν ο πρώτος δίπλα του στην ιδρυτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μετά το 1977.

Οι σχέσεις με τον Σημίτη. Ασπιλος και αμόλυντος σε όλη την διαδρομή του στον δημόσιο βίο, παρενέβη στην ψηφοφορία για τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 1996 με την υποψηφιότητά του που δεν πήγε καλά, και μάλλον σε αυτό οφείλει ο Κώστας Σημίτης ότι πέρασε στον δεύτερο γύρο. Οι σχέσεις τους πάντως δεν ήταν ποτέ καλές - έκτοτε, παρά την εμπειρία του, έμεινε στο περιθώριο.

«Δυστυχώς, δεν μου έδωσε ο κ. πρωθυπουργός ποτέ την ευκαιρία μιας κατ' ιδίαν συνάντησης» έλεγε και καταλόγιζε στην ηγετική ομάδα της εποχής ότι «αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. Ο Γ. Χαραλαμπόπουλος υπήρξε μια πολιτική προσωπικότητα που, με το ήθος του αλλά και τους αγώνες του για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν και αυτός από εκείνους που είχαν ένα σπιτάκι στη Γλυφάδα και ποτέ δεν έπραξαν το ελάχιστο γι' αυτή τη πόλη και τους δημότες της, ενώ στήριξαν τα μεγάλα οράματα του εξ Αμερικής ερχόμενου Ανδρέα Παπανδρέου για Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, αξιοκρατία, και προπαντός η Ελλάδα να ανήκει στους Έλληνες.

    Για Εθνική ανεξαρτησία ούτε λόγος, ο γιος του μας έριξε στα νύχια των τοκογλύφων του Δ.Ν.Τ και ο ίδιος μας έδεσε μια ζωή στο άρμα της Αμερικής.

    Για λαϊκή κυριαρχία μάλλον εννοούσε την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων της διαπλοκής, και των κρατικοδίαιτων εκδοτών και μιντιαρχών. Όσο για αξιοκρατία όποιος είχε κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και ήταν πρασινοφρουρός βολευότανε, οι υπόλοιποι τρώγανε σκατά.

    Το βλέπουμε σε πιο διευρυμένη μορφή σήμερα, με τα τεκταινόμενα της πολιτικής μας πραγματικότητας, με τους εκατομμυριούχους εκπροσώπους των 2.500.000 εκ. φτωχών πολιτών, με τις δολοπλοκίες άνευ προηγουμένου, και με ένα λαό μαζόχες που εξακολουθούν να τους ψηφίζουν, γνωρίζοντας πλέον την καθολική εξαπάτηση, και ότι είναι απόλυτα λάθος στη θέση των εργατών και υπαλλήλων να βρίσκονται ψεύτες τεχνοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">