ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πολιτικός σχεδιασμός που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον στόχο της εκλογικής νίκης, η πολιτική συμμαχιών, η εκλογική ετοιμότητα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η δεύτερη φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, με νέες δομές και κατευθύνσεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββατοκύριακο.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ανοίξουν το Σάββατο στις 11 π.μ. με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Το Σάββατο η συνεδρίαση θα λήξει στις 9 το βράδυ και οι εργασίες θα επαναληφθούν την Κυριακή από τις 10.30 έως τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία, στην εισήγησή της στην ΚΕ, εκτιμά ότι σημειώθηκαν δύο κομβικής σημασίας πολιτικά γεγονότα:: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία και να την μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία, ώστε να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για την πολιτική συμμαχιών -ένα κορυφαίο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα αυτό και να υπάρξει νέα πρόσκληση προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους και άλλες δυνάμεις για συστράτευση με στόχο την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Πρόσκληση θα υπάρξει και προς στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα τους και θέλουν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί στην ΚΕ να εγκρίνει την δημιουργία μίας «λίστας στήριξης» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τις προγραμματικές ή πολιτικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να εντάσσονται οργανικά και να γίνουν μέλη.

Η ιδέα αυτή, αποσκοπεί στο να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που έχει αδρανοποιηθεί ή έχει απογοητευθεί από τα κόμματα, ώστε να επανεξετάσει την στάση του και να ενεργοποιηθεί πολιτικά.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι οι 13 Περιφερειακές Συνδιασκέψεις που αναμένεται να αποφασίσει η ΚΕ μετά από πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, σχεδιάζεται να είναι ανοιχτές στην κοινωνία.

Γιάννης Κουρδομένος: Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει στη συνέχεια ένα χαρακτήρα εκπροσώπησης όσων δεν εκπροσωπούνται επί του παρόντος, η δεν εκπροσωπήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την συμμαχία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το παράδειγμα της Γλυφάδας, έπειτα των δηλώσεων Αλέξη Τσίπρα για τους βλαχοδήμαρχους, καταδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενδεδειγμένο πλαίσιο
στους δήμους, και οι ζυμώσεις που γίνονταν προεκλογικά αποσκοπούσαν στην αναπαραγωγή των ιδίων φαινομένων.  

Όλα τριγύρω  αλλάζουνε κι όλα τα ίδια  μένουν.

Η ιδιοτέλεια, το ψέμα, οι δολοπλοκίες, και οι παραγοντισμοί, ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου, ενώ επί του παρόντος έπειτα των δημοτικών εκλογών δεν υφίσταται η εκπροσώπηση που απαιτείται. Η αρετή της αριστεράς, η ανιδιοτέλεια και η αφοσίωση στη λαϊκή υπόθεση, δεν αντέχει σε συνθήκες εξουσίας, και ο κάθε παράγοντας πρεσβεύει αυτά που επιθυμεί και όχι αυτά που απαιτούνται.


Το αυταπόδεικτο, έπειτα από δεκαετίες ανιδιοτέλειας του δημότη - ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 - και δεχόμενος επανειλημμένα διώξεις&κατασχέσεις για όσα ριζοσπαστικά τέθηκαν δημόσια, οι εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο να μην στηρίζουν τόσο τις πρωτοκολλημένες αιτήσεις, όσο και τις δημόσιες εκκλήσεις για όσα ριζοσπαστικά έπρεπε να ισχύουν, καταμαρτυρά ότι οι κουμπαριές υπερίσχυσαν, και η ανατροπή ήταν το πρόσχημα - όχημα - ώστε να υπάρξει η είσοδος κάποιων στον δήμο, χωρίς τον ενδεδειγμένο χαρακτήρα αντιπροσώπευσης, εκπροσώπησης. 

Όταν λοιπόν αυταπόδεικτα αυτός που προηγήθηκε όλων, και έθεσε δημόσια το ζήτημα ανατροπής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως και των κατά τόπους αντιπροσώπων τους, ο οποίος διώχτηκε επανειλημμένα για αυτά που μετέδιδε, βιώνει σήμερα τις απαράδεκτες πρακτικές κάποιων παραγόντων που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια, ενώ υφίσταται και η παντελής έλλειψη τοποθετήσεων και ριζοσπαστικών προτάσεων, αυτοί οι παράγοντες δεν υπηρετούν την διαπλοκή του κεφαλαίου αναπαράγοντας τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;  

Η μάχη για τη δημοκρατία δεν κερδίζετε με ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με μπάζα και χώματα, αποσιωπώντας τα εγκλήματα που συντελούνται σε ένα τόπο κατά της προόδου και της ανάπτυξης. Ειδικά όταν ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα ανοίγοντας την πόρτα της κρεβατοκάμαρας του βλέπει δέκα χρόνια την κεραία του σταθμού που φίμωσαν διαπλεκόμενα και ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ώστε ο Βίκτωρας Ρέστης και λοιποί να έχουν από πέντε ραδιοτηλεοπτικά ο κάθε ένας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">