ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η πολιτική - εκπροσώπηση - έχει εκπέσει στο κατώτατο επίπεδο, και είναι αδύνατον να υπάρξει εκπροσώπηση των δημοτών από αυτά τα άτομα.

Ο μανάβηςέκανε δημόσιες σχέσεις στο μανάβικο και τον εκλέξανε οι κυρίες που πήγαιναν να αγοράσουν μαρούλια, όμως η πολιτική εκπροσώπηση δεν έχει καμία σχέση με τα ζαρζαβατικά.

Ο χασάπης, επίσης έκανε δημόσιες σχέσεις με την πελατεία του χασάπικου και τους πελάτες που αγόραζαν τα παϊδάκια και τον κιμά, όμως η πολιτική εκπροσώπηση δεν έχει καμία σχέση με τους κιμάδες.

Η φαρμακοποιός, σαφώς έκανε δημόσιες σχέσεις με τους ασθενείς που πήγαιναν να αγοράσουν τα φάρμακα που τους είχε χορηγήσει ο γιατρός, τα αντιπυρετικά, υποτασικά, υπογλώσσια,  όμως η πολιτική εκπροσώπηση δεν έχει καμία σχέση με την χημεία των φαρμάκων.

Ο προποτζής, δεχόταν στο προποτζήδικο τους απογοητευμένους από την οικονομική κρίση, και τα οικονομικά τους, που επένδυαν τα λιγοστά τους χρήματα μήπως και αποκτήσουν περισσότερα, κάνοντας δημόσιες σχέσεις, όμως η πολιτική εκπροσώπηση δεν έχει καμία σχέση με τον τζόγο.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με δεκάδες ακόμη επαγγελματίες και υπαλλήλους, ώστε να καταστεί σαφές ότι ο δήμος Γλυφάδας σήμερα έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη λαϊκή αγορά - εμποροπανήγυρη - με άτομα που ούτε γνωρίζουν ούτε μπορούν να εκπροσωπήσουν τους δημότες. Σημειωτέων, να υπογραμμίζουμε και το σημαντικότερο όλων, ότι δεν θέλουν, διότι αποδεικνύεται ότι ένα  ευτελές επίπεδο εξυπηρετεί τα συμφέροντα ορισμένων (...) και σε καμία περίπτωση το δημόσιο όφελος και όλων των κατοίκων.

Η κυρά Μαρίκα και ο κυρ Μήτσος διαμόρφωσαν λόγω γνωριμίας με όσους προανέφερα το υφιστάμενο του παρόντος - δηλ. τη λαϊκή αγορά - δήμο Γλυφάδας - και εξυπηρετούνται τα προσωπικά τους συμφέροντα ως επαγγελματίες - επιχειρηματίες - και τίποτα περισσότερο.

Μη ξεχνάτε ότι ακόμη και ο Χριστός δέχτηκε τις πόρνες, τους λεπρούς, τους καταφρονεμένους, τους τυφλούς, κ.α. και το μόνο που τον έκανε έξω φρενών και συγκρούστηκε σπάζοντας και χτυπώντας ήταν αποκλειστικά οι έμπορες, που μετέτρεψαν τον οίκο του σε ''νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική εμπορευματοποίηση''.

Αν είχαμε να κάνουμε με άτομα που σέβονται το δίκαιο, δεν θα είχαν επιλέξει στο τόπο μας - και δεν γνωρίζω αν είναι δικός τους και όσων τους ψήφισαν - να υφίστανται αδικίες εντός του δήμου.

Όσο για τη κυρά Μαρίκα και τον κυρ Μήτσο που με την καλή τους διάθεση ψήφισαν στις εκλογές όσους ψήφισαν, θυμίζω ότι τα εν λόγω πρόσωπα είχαν και έχουν τις επιχειρήσεις και τα έσοδά τους, η εκπροσώπηση όμως που οφείλουν στους δημότες ήταν και είναι ανύπαρκτη.

Ας κοιτάξει λοιπόν ο κάθε ένας από αυτούς τι διαμορφώνεται εκ νέου, σήμερα, στο Δήμο Γλυφάδας, χωρίς οι ίδιοι να εκφράζουν άποψη, και αν θεωρείται ηθικό, δίκαιο, τόσο για αυτούς, όσο και για όσους - όσες τους ψήφισαν. (Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς, και ο νοών νοείτο)

Το  εκλογικό αποτέλεσμα στη Γλυφάδα, διαμορφώθηκε από το 40% του συνολικού πληθυσμού κατοίκων, άρα αυταπόδεικτα η πλειονότητα κατοίκων ούτε τους ψήφισε, ούτε συναίνεσε, ούτε εγκρίνει τις αδικίες και το έλλειμμα εκπροσώπησης που υφίσταται τοπικά.

Τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, εμπόρων, εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων, πολιτικών, είναι δεδομένα, ενώ των υπολοίπων δημοτών χωρίς υπόσταση. Φροντίστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, και να δείξετε υπευθυνότητα, γιατί δεν θα συνεχίζεται η λαϊκή αγορά - δήμος - χωρίς να εκπροσωπούνται οι δημότες.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Λυπάμαι που δεν χρησιμοποίησα όλα τα επαγγέλματα και επαγγελματίες που βρίσκονται στον δήμο, οι οποίοι πλην του ατόμου τους δεν γνωρίζω ποιόν άλλο εκπροσωπούν, η αν εκπροσωπούν τον τόπο μου - τόπο μας.

* Χρησιμοποιώ το λαϊκή αγορά χωρίς διάθεση να προσβάλω όσους δραστηριοποιούνται ως επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές, αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ένα επάγγελμα, όμως οι θεσμοί όπως και οι αιρετοί δεν είναι ένα επάγγελμα, και ένας δήμος χρειάζεται ενδεδειγμένα άτομα που να αφουγκράζονται τους δημότες, να βρίσκονται δίπλα σε κάθε πρόβλημα, να φροντίζουν ο δήμος να είναι αρωγός των δημοτών,  και όχι να εκπροσωπούν την διαπλοκή εφοπλιστών και πολυεκατομμυριούχων. 

* Ο δήμος είναι ένας (1) για όλους, ενώ στη Γλυφάδα αποδεικνύεται σύμφωνα όσων αξίωσαν την εκλογή τους και όσων τους ψήφισαν ότι ο δήμος δεν είναι ένας! Είναι κατά περίπτωση πράττουμε... και έχουμε και ελαφρά τη συνείδηση. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">