ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ



Παρά τα δρακόντεια μέτρα που είχαν ληφθεί, με την παρουσία 7.000 αστυνομικών στους δρόμους της Αθήνας, η πορεία για το Πολυτεχνείο σημαδεύτηκε ξανά από επεισόδια.
Απρόκλητη επίθεση  των ματατζήδων με κρότου λάμψης στα μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ και της Σπίθας.
Τα πλάνα είναι από την δεύτερη προσπάθεια της πορείας να συνεχίσει προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία και αφού έχει προηγηθεί εκτεταμένη ρίψη χημικών και ανασύνταξη των μπλοκ.
Το μπλοκ της Σπίθας ήταν μπροστά από την κεφαλή των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δέχθηκαν καταρχήν επίθεση με χημικά και αμέσως μετά τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που φαίνονται στο βίντεο.


Συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα στα ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές την ώρα που ο κύριος όγκος της πορείας κατευθύνονταν στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε αργότερα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ χάος επικράτησε στα Εξάρχεια το βράδυ της Δευτέρας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από την αμερικανική πρεσβεία. Στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Hilton, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Μία νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι, πιθανότατα από γκλομπ άνδρα των ΜΑΤ. Η κοπέλα, με αίματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού, εμφανώς σοκαρισμένη βρήκε προσωρινά καταφύγιο σε παρακείμενη καφετέρια, όπου έσπευσε ασθενοφόρο των ΕΚΑΒ για να την περιθάλψει και να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Ενταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Ακολούθησε «κυνηγητό» ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές στη Λ. Αλεξάνδρας, όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

O τελικός «απολογισμός» από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ήταν 73 προσαγωγές και δέκα συλλήψεις, από τις οποίες οι 16 προσαγωγές και οι επτά συλλήψεις στα Εξάρχεια, ενώ τραυματίστηκαν επτά διαδηλωτές και πέντε αστυνομικοί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ ΜΕ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">